В Україні відновили доступ до електронних декларацій

В Україні відновили доступ до електронних декларацій
Фото ілюстративне

На виконання рішення уряду Національне агентство з питань запобігання корупції знову відкрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на НАЗК.

У НАЗК зазначають, що Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні, ініційованому Президентом, прийняв розпорядження, яке зобов’язало Нацагентство забезпечити відкритий цілодобовий доступ до публічної частини Єдиного державного реєстру декларацій.

«На виконання Розпорядження НАЗК поновило публічний доступ до Реєстру за посиланням public.nazk.gov.ua», - ідеться у повідомленні.

Указується, що прийняте рішення дозволить НАЗК проводити спеціальні перевірки та розблокує призначення керівників в органи влади та місцевого самоврядування.

«Це перший крок до відновлення ефективної системи запобігання корупції в Україні. Це важливий сигнал від Президента та уряду, що попри намагання Конституційного Суду узурпувати владу в країні, антикорупційна система не має бути зруйнована на догоду ворогам України», – зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

 

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції з 28 жовтня закрило реєстр електронних декларацій на виконання рішення Конституційного суду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні виявили рекордні 8 312 випадків коронавірусу
Наступна новина У Луцьку горів цегляний житловий будинок
Останні новини
Схожі новини