В Україні заблокують понад 400 сайтів

В Україні заблокують понад 400 сайтів
Фото ілюстративне

Голосіївський районний суд постановив заблокувати в Україні 426 сайтів, серед яких, зокрема, російські та українські засоби масової інформації. У список заблокованих сайтів потрапили From-ua, Novostiua.org, "Захід медіа", Infopressa, LiveJournal, російський РБК, GitHub Gist, Cryptowik, TGStat тощо.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, пише УНІАН.

Суд наклав арешт на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів інтернету при використанні 426 сайтів. Серед них: From-ua, російський РБК, Novostiua.org, "Захід медіа", Infopressa, LiveJournal, сервіс Telegram-статистики TGStat, а також GitHub Gist, Cryptowiki та інші.

Рішення прийнято за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 190 Кримінального кодексу України. У ній йдеться про шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від трьох до восьми років.

Постанова підлягає негайному виконанню, проте протягом 5 днів вона може бути оскаржена до Київського апеляційного суду.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус на Волині: 193 нових хворих та три смерті
Наступна новина За пацієнтом спостерігають 30 хвилин. Волинські медики розповіли про вакцинацію від COVID-19
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні