За пацієнтом спостерігають 30 хвилин. Волинські медики розповіли про вакцинацію від COVID-19

За пацієнтом спостерігають 30 хвилин. Волинські медики розповіли про вакцинацію від COVID-19
Фото ілюстративне

Після введення вакцини проти коронавірусу за пацієнтом спостерігають близько 30 хвилин.

Про це 25 лютого біля ковідного госпіталю на базі другого корпусу обласної клінічної лікарні розповіла сімейний лікар Наталія Щербіна, пише ІА «Волинські Новини».

За її словами, навчання волинських медиків, які проводять в області кампанію вакцинації проти коронавірусу, проходило в кілька етапів, зокрема в Києві.

«Це ознайомлення з вакциною, методами її введення. Ми проговорювали всі питання, ознайомлювалися з європейським досвідом, зокрема з практиками Ізраїлю, США, Великобританії. Ми отримали великий об’єм інформації – і про медичні аспекти, і про будову вакцини, і про проведені дослідження. Нас навчили проводити огляди, розповіли про протипоказання», – сказала вона.

Додала, що різниця з вакцинаціями проти інших хвороб полягає лише в дозі препарату і його складі: «Сама ж процедура дуже подібна, починаючи від тих щеплень, які ми робимо діткам із народження. Просто це нова вакцина».

Протипоказання до вакцинації лише одне – раніше зафіксований анафілактичний шок на вакцинацію. Супутні хвороби чи поважний вік не є причинами для того, щоб не робити щеплення. «Навпаки це покази для вакцинації. Людям 60-80 років і старшим показана вакцинація. Їх будемо щеплювати на другому етапі», – сказала Наталія Щербіна.

Вакцинація розпочинається з консультації з сімейним лікарем, далі його дані вносять в електронну карту, пацієнт надає свою згоду, а потім вводиться сама вакцина. Насамкінець за пацієнтом спостерігають 30 хвилин.

Нагадаємо, 25 лютого, Волинь отримала 14 200 доз вакцини від коронавірусу фірми AstraZeneca. Препарати передали шістьом мобільним бригадам, створеним в області.

Лікар-пульмонолог, завідувач інфекційного відділення №2 тимчасового інфекційного стаціонару госпітальної бази для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 КП «Волинська обласна клінічна лікарня» Олег Яковенко став першим у Волинській області, хто отримав вакцину проти коронавірусної інфекції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні заблокують понад 400 сайтів
Наступна новина Зеленський закликав ухвалити закон про місцеві референдуми
Останні новини
Схожі новини