В Україні заборонили обліпихову олію

В Україні заборонили обліпихову олію
Фото - 24tv.ua

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками встановила тимчасову заборону на реалізацію та використання лікарського засобу «Обліпихи олія».

Таке рішення відомство прийняло у понеділок, 11 лютого, - пише 24 канал.

Мова йде про препарат «Обліпихи олія», по 50 мл у флаконах, серії 11118. Виробником є ТОВ «ДКП «Фармацевтична фабрика», Україна.

Заборону встановили після повідомлення від Держлікслужби в Одеській області через невідповідність вимогам за показниками «Відносна густина», «Втрата в масі при висушуванні», «Кількісне визначення» до реєстраційного посвідчення UA/2685/01/01.

«Обліпихи олію» застосовується для лікування ерозивно-виразкових, атрофічних уражень прямої кишки, геморою, тріщин ануса. Препарат також лікує опіки, пролежні, променеві ураження шкіри.

«Обліпихи олію» можна використовувати для інгаляцій: при лікуванні хронічних запальних захворювань верхніх дихальних шляхів (носоглотки, голосових зв’язок, трахеї, бронхів). Місцево препарат застосовують для лікування тонзилітів, ангін, гайморитів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Онкохвора мама двох дітей з Волині починає новий курс лікування
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 13 лютого
Останні новини
Схожі новини