В Україні запустили гарячу лінію з попередження домашнього насильства

В Україні запустили гарячу лінію з попередження домашнього насильства

В Україні у тестовому режимі запрацювала гаряча лінія з попередження домашнього насильства. Номер – 1547.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубілет. Він зазначив, що цей проєкт дуже важливий, адже за даними ООН кожна 6 жінка в Україні пережила принаймні одну з форм насильства протягом останніх 12 місяців.

«Від 1 до 3 мільйонів дітей в Україні стають свідками або жертвами домашнього насильства.Мій заступник Юлія Гусєва, яка координує проєкт, періодично розповідає мені історії тих, хто звернувся до лінії. Кров холоне у жилах», – наголосив Дубілет.

Читайте також: «Діти усе це бачать, і вже є наслідки». 5 історій жертв домашнього насильства з Волині

Проєкт із запобігання домашнього насильства запустили за новим принципом – на спільній платформі. Дубілет зауважив, що завдяки цьому гарячу лінію запустили досить швидко, а також вдалося заощадити близько 25 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Над проєктом працюють Олена Зеленська та Марія Єфросиніна, Міністерство соціальної політики (Юлія Соколовська), Нацполіція, Міністерство охорони здоров’я, Міністерство юстиції, Міністерство освіти та науки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Світло на Старому ринку відключили через пошкодження кабелю
Наступна новина Де провести вихідні у Луцьку
Останні новини
Схожі новини