В Україні затримали учасників однієї з найпотужніших злочинних організацій «Ндрангета». Хто вони

В Україні затримали учасників однієї з найпотужніших злочинних організацій «Ндрангета». Хто вони

Сьогодні, 9 липня, в Одесі затримали трьох співорганізаторів наркобізнесу, учасників однієї з найпотужніших у світі злочинних організацій «Ндрангета». 

Як повідомляє СБУ, у зловмисників вилучено майже 60 кг кокаїну на 10 млн доларів за цінами чорного ринку. Контрабандний «товар» зловмисники приховали у вантажному контейнері з фруктами. Під час митного огляду правоохоронці виявили приховані брикети з кокаїном. Було вирішено провести контроль за вчиненням злочину у формі контрольної поставки. Так, співробітники СБУ затримали поблизу порту іноземного співорганізатора наркотрафіку.

Одночасно на території одного з промислових ринків Одеської області правоохоронці затримали ще двох учасників наркоугруповання. Вони планували «зустріти» нелегальний вантаж для його подальшого переправлення до Євросоюзу.

Хто такі «Ндрангета»?

Бос "Ндрангети" Паскале Конделло під час арешту в Калабрії у 2008 році

"Ндрангета" (від грецького слова andragathia - "доблесть" або "мужність") - один з італійських кланів мафії. "Ндрангета" менш відома, ніж сицилійська "Коза Ностра" та неаполітанська "Каморра", але на думку експертів, не поступається їм за впливом, – пише BBC.

Саме угрупування було колись відгалуженням клану "Коза Ностра", але потім стало самостійним.

Сферою інтересів "Ндрангети" вважають транспортування наркотиків. За оцінками правоохоронців, клан відповідає за ввезення більшої частини кокаїну в Європу. А щорічний дохід угруповання оцінюють в 50 мільярдів євро, що дозволяє "Ндрангеті" мати зв'язки у інших країнах Європи та світу.

Фактично, це один з тих італійських кланів, який конкурує з російською, китайською, японською та іншими етнічними мафіями по всьому світу.

Серед членів клану діє правило за будь-яку ціну мовчати про "Ндрангету", особливо на допитах поліції. Порушення цього правила може жорстоко каратися аж до смерті.

Свою жорстокість "Ндрангета" продемонстрована у 2007 році в німецькому місті Дуйсбург, де застрелили шістьох італійців, пов'язаних з кланом. Їхні тіла залишили в автомобілях біля італійського ресторану.

"Ндрангету" також звинувачують у "викачуванні" державних коштів, призначених для бідних мігрантів у Калабрії.

У січні цього року на півдні Італії стартував масштабний судовий процес, фігурантами якого є 355 людей, яких так чи інакше вважають пов'язаними з "Ндрангетою".

Їх звинувачують в численних злочинах, скоєних з 1990-х по 2019 рік. Серед звинувачень - вбивства, наркоторгівля, рекет, відмивання грошей, хабарі та зловживанні посадовими повноваженнями.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Оренду електросамокатів заберуть з вулиць Луцька. Чому
Наступна новина У “Супернові” - оновлення цін. Що можна купити за старими?
Останні новини
Схожі новини