В Україні з'явилася нова схема ввезення «євроблях». ВІДЕО

В Україні з'явилася нова схема  ввезення «євроблях». ВІДЕО
Фото ілюстративне (джерело: УНІАН)

Українці, які є власниками «євроблях» придумали, як обійти розмитнення. Авто реєструють на одній з європейських фірм.

Далі роблять документи, згідно з якими «євробляхи» перевозять товар для українських компаній. В цьому випадку розмитнення машини не потрібне, – повідомляють у  сюжеті ТСН.

«Є стамбульська конвенція, ратифікована Україною, Україна є учасником цієї конвенції. Конвенція прописує всю процедуру ввезення товару в Україну автомобілями неукраїнської реєстрації», – розповів активіст  Дмитро Юмаєв.

На кордоні з Польщею застрягло 12 таких машин.

«Ці авто зареєстровані на литовську фірму, яка за угодою надіслала вантаж українській компанії. За словами активістів, нібито громадяни Литви, які володіють машинами, найняли українців, щоб виконати процедуру», – розповів активіст.

Митники ж виявили, що кожна з машин як вантаж перевозить коробку паперу, яка не є комерційним вантажем.

У митниці кажуть, що оскільки комерційний вантаж не перевозять  –  пропустити автомобілі не можуть

«Україна і Литва мають угоду про міжнародні перевезення пасажирів і вантажів. І цією угодою передбачено, що вантажні перевезення здійснюються вантажними транспортними засобами», – зазначив начальник управління організації митного контролю Львівської митниці Степан Бочаров.

Те, що це схема ввезеня до України «євроблях» активісти не спростовують, однак наголошують, що діють законно.

«Це не є нова схема. Такі споби ввезення були і раніше, але відповідно до тих самих угод такі спроби були припинені», – розповів Бочаров.

Юристи визнають, що дійсно вантаж можна перевозити лише вантажними авто. Проте активісти можуть скористатися іншою шпаринкою – довести, що між водіями і литовською фірмою не трудові, а цивільно-правові відносини.Тобто працівник може працювати віддалено — митники змушені будуть пропустити авто.

Поки що машини, які застрягли на кордоні, перемістили на склад митниці, але активісти обіцяють судитися, поки не доведуть свою правоту.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чи зручно бути велосипедистом у Луцьку. ПРОСТІ ПИТАННЯ
Наступна новина Волиняни вчаться вирощувати лохину в теплиці. ФОТО
Останні новини
Схожі новини