В Україні з'являться нові дорожні знаки. Що зміниться?

В Україні з'являться нові дорожні знаки. Що зміниться?
Фото ілюстративне

Восени цього року почнуть діяти нові дорожні знаки.

Про це йдеться на сторінці Укравтодору у фейсбуці.

Що зміниться?

  • зображення дорожніх знаків приведено у відповідність до Конвенції про дорожні знаки і сигнали та доповнено новими дорожніми знаками;
  • внесено зміни до зображень знаків відповідно до змін нормативно-правових актів;
  • будуть запроваджені нові дорожні знаки «Автозаправні/Електрозарядні станції», таблички «Місце для зарядки електромобілів», «Платна дорога» та «Кінець платної дороги».

Стандарт доповнено знаками щодо прикордонної смуги відповідно до постанови КМУ від 9 листопада 2016 р. № 790, а також доповнено графічними матеріалами для уникнення неоднозначного трактування принципу встановлення та застосування кількох дорожніх знаків на одній опорі.

Крім цього додано новий розділ де вказано, як розміщувати знаки на щитах та фонових щитах та введено окремий дорожній знак для позначення діагональних пішохідних переходів на перехрестях.

Зміни торкнуться і велоінфраструктури, ДСТУ доповнено новими знаками і табличками до дорожніх знаків, які регулюють рух велосипедистів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У 10 містах України запрацюють центри вакцинації. Там будуть щепити усіх охочих
Наступна новина Академія рекреаційних технологій і права святкує 7-му річницю створення. Хто прийшов
Останні новини
Схожі новини