Волинський священник – проти голосування в «Дії» за дату святкування Різдва. ВІДЕО

Волинський священник – проти голосування в «Дії» за дату святкування Різдва. ВІДЕО

Волинський священник (ПЦУ) Віктор Мартиненко прокоментував ідею щодо голосування в «Дії» за дату відзначення в Україні Різдва Христового – 25 грудня чи 7 січня. 

Свою думку він висловив на відео, яке опублікував на своїй сторінці у фейсбуці.

«А ви вже проголосували в «Дії» коли святкувати Різдво? Я ні. І не буду», – мовив він.

Віктор Мартиненко зауважив, що це питання мають вирішувати певні інституції, а не люди в «Дії», які нині ледве Різдво від Пасхи відрізняють. 

«Питання церковного календаря і літургічних свят – виключно релігійне. І воно має вирішуватись на рівні певних інституцій: церква, синод, собор, ієрархія, єпископи.  А не в «Дії».  Далі, що будуть втирішувати голосуванням, коли Пасху святкувати?», – висловив обурення священник. 

 

 

 

Зазначимо, що в Дії запустили опитування, коли святкувати Різдво. Голосування триватиме до 30 грудня. Його запропонував провести в застосунку міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Все більше українців зустрічають Різдво 25 грудня. Так, як це робить більша частина світу. І так, як це було у 1918 році після проголошення незалежності Української Народної Республіки", – написав Федоров. Водночас міністр зазначив, що також багато українців віддають перевагу старому стилю. І святкують Різдво 7 січня.

"Заходьте в Дію й обирайте свій варіант. Гарного Різдва, коли б ви його не святкували", — закликав міністр.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Сході під час виконання бойових обов'язків помер волинянин Іван Круглій
Наступна новина Біля Бахмута загинув волинянин Олександр Остапчук
Останні новини
Схожі новини