В «зеленому» кафе і без краваток. На Волині преЗЕнтували команду «Слуги народу»

В «зеленому» кафе і без краваток. На Волині преЗЕнтували команду «Слуги народу»

Атовець, лікар, будівельник, фахівець із бюджету, молодий підприємець. Президентська партія «Слуга народу» презентувала команду кандидатів у депутати, які будуть балотуватися у мажоритарних округах на Волині.

Представляли нових політиків (а більшість із них у цій сфері дійсно роблять перші кроки) у неформальній обстановці в закладі із символічною назвою – «Green Cafe» посеред Центрального парку Луцька. Вибір місця – не випадковий. Як пояснив керівник місцевого виборчого штабу Валерій Стернійчук, саме тут почалась його спільна історія із Зе-командою.

«Пам’ятаю, на День незалежності минулого року виходжу я на сцену, вішаю банер… Ні для кого ж, мабуть, не секрет, що я займався громадською діяльністю і організацією різних заходів. Так от, телефонують мені: «А ти чув, що Зеленський вирішив спробувати свої сили на виборах президента? А давай до нього поїдемо!» Це був наш спільний із Володимиром Олександровичем друг. Ми тоді зустрілися і домовилися: якщо наважиться – будемо всіляко підтримувати», – поділився Валерій Стернійчук.

Він розповів, що за час президентських перегонів волинська команда показала чудові результати і увійшла в п’ятірку кращих серед усіх виборчих штабів команди Зеленського за ефективністю роботи.

Валерій Стернічук – керівник виборчого штабу «Слуги народу» на Волині та кандидат у депутати

Хто ж кандидати?

Назар Мисковець – Володимир-волинський округ (№ 19)

Назар Мисковець

31-річний Назар Мисковець родом із Олики Ківерцівського району. Це – за межами округу, від якого він планує балотуватися, проте кандидат запевняє, що села округу йому теж рідні.

«Волинь не можна ділити на якийсь більш чи менш близький куточок, вона вся – рідна», – впевнений Назар Мисковець.

Чоловік навчався в Польщі, зараз працює підприємцем.

«Я – один із тих молодих людей, які прагнуть щось змінити в цій країні в кращу сторону», – так кандидат пояснює свою причетність до Зе-команди.

 

Вячеслав Рубльов – Горохівський округ (№ 20)

В’ячеслав Рубльов

В’ячеслав Рубльов особливого представлення не потребував: на Волині він уже добре знаний політик. Останнє скликання обласної ради очолює найбільшу депутатську фракцію.

У волинській Зе-команді кажуть, що цінують попередній політичний досвід Рубльова і вважають «такий симбіоз буде дуже корисним для роботи».

«Округ №20 – дуже цікавий у Волинській області. Дві каденції поспіль там був депутат, якого ніхто не бачив. Тому я вирішив балотуватися саме від цього округу і попросив в команди Зеленського підтримки. Я вже провів кілька зустрічей із виборцями і дуже хочу, щоб цей округ нарешті отримав обранця, який буде не тільки присутнім у Верховній Раді, але й буде спілкуватися з людьми, чути про їхні проблеми та запити», – розповів В’ячеслав Рубльов.

 

Андрій Лев – Ковельський округ (№ 21)

Андрій Лев

Андрій Лев – учасник АТО. В минулому працював журналістом та редактором газети «Аверс-прес». На представлення кандидатів приїхати не зміг, адже якраз проходить процедуру демобілізації.

 

Сергій Пісачук – Луцьк (округ № 22)

Сергій Пісачук

Сергій Пісачук – судинний хірург, працює в обласній лікарні.

«Медичну реформу потрібно продовжувати. Можливо, дещо змінюючи, але лишати все, як є – неправильно. Нові обличчя, нова команда – це якраз та сила, яка може це зробити», – пояснив кандидат своє рішення працювати в Зе-команді.

 

Максим Приймачук – Маневицький округ (№ 23)

Максим Приймачук

32-річний Максим Приймачук за освітою – юрист, але працює підприємцем у сфері будівництва.

«Якийсь час я жив і працював в Києві. Коли повернувся на Волинь, зіштовхнувся зі страшними перепонами для бізнесу, з бюрократією. Мене надихнув новий президент, його програма… Надихнули люди, які у списку партії – молоді, незаплямовані корупцією, які дійсно планують щось змінювати. І я зрозумів, що мені теж час робити якісь кроки, щоб поборотись за зміни для країни», – поділився кандидат.

* * *

Після презентації команди волинських «слуг народу» журналістам дали можливість поставити запитання кожному із кандидатів. Публікуємо деякі із них:

Як «Слуга народу» планує боротися з корупцією?

Валерій Стернійчук: Почнемо з того, що з лексикону українців взагалі треба викинути це слово. Мені набридло чути про те, як «в кабінеті порішали»… Нас називають інтернет-партією, яка буде впроваджувати діджиталізацію, але в цьому якраз і є основний шлях, як можна побороти корупцію. Треба перевести максимум державних послуг в онлайн.

В’ячеслав Рубльов: Від людини, яка потребує послуги, і до тієї людини, яка надає послугу, треба зробити якомога меншу кількість чиновників. Ми щодня стикаємось із тим, що коли хтось приходить за довідкою, на цю довідку треба ще дві довідки і так далі. І чим довший цей шлях до кінцевої цілі, тим більша корупційна складова.

Наш чиновницький апарат – це ще пережиток із Радянського Союзу і він не виконує тих функцій, які сьогодні мав би виконувати в цивілізованій європейській країні. В кожній адміністративній установі роздули апарат чиновників, але, на жаль, не забезпечили простого шляху отримання послуги для громадян. Таке спрощення і стане запорукою подолання корупції.

Діджиталізація – складне слово, яке стане простим рішенням корупції, – кажуть «слуги народу»

З ким партія «Слуга народу» буде об’єднуватися в коаліцію?

Валерій Стернійчук: Процитую керівника нашого центрального виборчого штабу Олександра Корнієнка: ми будемо об’єднуватись з новими силами та новими обличчями, адже виступаємо за оновлення і очищення влади. Мова йде про «Голос», про партію Смешка…

Ніхто поки не виключає і ті сили, які вже пройшли не одну каденцію і мають якесь певне ім’я. Але конкретно про те, з ким саме із них буде вестися діалог, ми ще не обговорювали.

«Слуга народу» буде об’єднуватися насамперед із новими політиками

Коли в українському суспільстві з’явиться «середній» клас, на якому тримаються прогресивні держави?

Максим Приймачук: Діти українських олігархів не витрачають гроші тут. Вони навчаються за кордоном, відпочивають за кордоном. Хоча награбовані ці гроші в Україні. Тим часом більшість українців бідує. Вони не можуть дати своїм дітям якісної освіти, не мають можливості стежити за своїм здоров’ям та нормально лікуватись. Поїхати з села в обласний центр – це вже велике навантаження для бюджетів багатьох сімей.

Ми маємо боротися за те, що ці прості люди стали середнім класом. Як це можливо зробити? По-перше, створювати нові робочі місця, щоб повернути молодь з-за кордону. По-друге, залучати інвестиції. Не тільки в великі міста. Якщо взяти мій 23 округ, там надзвичайна незаймана природа, заповідники, про які ніхто не знає. Це дуже сприятлива територія для інвестицій і для розвитку туризму.

 

Середній клас – те, що потрібно Україні, – каже Максим Приймачук

Який відсоток голосів планує взяти «Слуга народу»?

Валерій Стернійчук: Мінімум – 40%, максимум – 50%. По списку у нас виходить близько 160 кандидатів, які проходять у парламент. Так ми розраховуємо.

 

Які ключові завдання партія ставить перед собою?

Валерій Стернійчук: Перше – очищення влади. Коли аналізувати список «Слуги народу» чи перелік наших кандидатів в округах, для більшості це будуть невідомі прізвища. Але тим не менше всі вони – експерти у своїй галузі, які ретельно відбиралися.

Друге питання – зняття недоторканості з депутатів, накладання народного вето на закони і прийняття механізму відкликання депутатів.

Щодо принципів роботи нашої фракції в парламенті. Ми покажемо: в парламент не треба ходити тільки для того, щоб «п’ятою точкою» гріти м’які місця! Туди треба ходити на роботу. Як звичайні люди: на 8.00-9.00 годину і сумлінно відпрацьовувати свій робочий день.

Три тижні на місяць ми будемо працювати в парламенті та комітетах, тиждень – на округах, де також будуть працювати помічники, які попередньо збиратимуть проблематику. Саме таким чином ми будемо справжніми «Слугами народу».

«Слуги народу» хочуть показати своїм прикладом: депутатство – це не привілей, а звичайна робота 

В яких парламентських комітетах хотів би працювати кожен із кандидатів?

Валерій Стернійчук: Відразу після завершення нашого знайомства ми з колегами вирушаємо до Києва працювати в робочих групах. Ми не збираємося втрачати час, тому вже вчимось бути депутатами, працювати в профільних групах, напрацьовувати законотворчі матеріали. Для того, щоб прийти в Верховну Раду і відразу приступити до реальної роботи.

Безпосередньо мій вибір – сфера, в якій я не один рік «варився» і добре знаю проблематику. Це – комітет з питань молоді і спорту. Друге, що я обрав – питання інфраструктури.

Назар Мисковець: Себе я бачу в комітеті закордонних справ, оскільки деякий час жив в Польщі, і розумію, як їхню практику, їхні реформи втілити в Україні.

В’ячеслав Рубльов: Спостерігаючи на ситуацією, яка складається на Волині в бюджетній сфері, я пов’язав би свою роботу саме з цим напрямком. Розумію, яким чином потрібно працювати з регіонами, які є дотаційними, як потрібно вкладати кошти і підтримувати на умовах співфінансування області та їхні проекти. Мова не тільки про освітні та медичні проекти, а й про Державний фонд регіонального розвитку, кошти з якого можна було б вкладати в перспективні проекти, націлені на розвиток територій, на підтримку малого і середнього бізнесу.

В’ячеслав Рубльов працював із волинським бюджетом. Каже, готовий братися за державний

Максим Приймачук:  Профільні комітети треба вибирати індивідуально, йти в ту сферу, в якій ти вже є професіоналом. Оскільки я останнім часом займався будівництвом, мені цікаво попрацювати в комітеті містобудування та житлово-комунальної сфери.

Сергій Пісачук: Логічно, що мій вибір – комітет з питань охорони здоров’я. Я працюю в медицині не один рік, мав різний досвід, навіть працював фельдшером в маленькому селі на кордоні з Білоруссю. Стежу за ходом медичної реформи і маю ідеї, як цю важливу реформу зробити ефективною.

Андрій Зубенко, керівник медіанапрямку «Слуги народу» на Волині

Андрій Зубенко (керівник медіанапрямку): Хочу також додати, що команда партії «Слуга народу» – перша за всю історію парламентських виборів, коли кандидати ще до обрання почали реальну роботу. Формують структуру парламенту, створюють профільні комітети і починають роботу над проектами законів. Як сказав лідер партії Дмитро Разумков, команда не буде йти звичним шляхом, коли обирається Рада і кілька місяців триває «розкачка», а тільки тоді починається робота. Наша команда прийде з готовими напрацюваннями, щоб з перших днів почати ефективну роботу.

Волинські «слуги народу»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Жодного разу за 5 років АТО ви не відмовили у допомозі», - військові лісникам
Наступна новина З полону сепаратистів звільнили волинського бійця Якова Веремейчика. З ним - ще трьох українців
Останні новини
Схожі новини