Вайман розповів, який мізер Кабмін передбачив цьогоріч на програму «Доступне житло»

Вайман розповів, який мізер Кабмін передбачив цьогоріч на програму «Доступне житло»

На програму «Доступне житло» цього року виділено 100 мільйонів гривень, в той час, як потреба – 1,86 мільярда гривень. Про це в інтерв’ю для сайту Перший розповів відомий луцький забудовник Руслан Вайман.

За словами генерального директора ПрАТ«Луцький домобудівельний комбінат», він ніколи не робив таємниці з того, що завжди лобіював питання будівництва доступного житла. Тож Руслан Вайман переконаний, що такі програми повинні діяти як на місцевому, обласному, так і на державному рівнях.

«Ми лобіюємо програму «Доступне житло», як представники Конфедерації будівельників України. Ми в парламенті піднімали питанням про те, що треба зробити: потрібна державна програма «Доступне житло». Вона є в багатьох країнах світу, але по різному називається: 30 × 70, коли 30% дає держава безповоротної допомоги, а 70% платить фізична особа. Але ці 30%, як порахували експерти, повертаються робочими місцями, відрахуваннями на прибуток, податками в пенсійний фонд. Тож зрештою ці 30% майже повністю повертаються в бюджет», - зауважує експерт у сфері будівництва.

Також за словами Руслана Ваймана, лучанам, та й всім українцям потрібна іпотека.

«Вона в усьому світі 3-5%. А у нас тупо – 21%. Або в нас спочатку пропонують людям 9%, а потім ця сума росте до 21%. Ми таких речей не пропонуємо, але треба визначитись на законодавчому рівні, аби мати державну іпотечну програму. Був період, коли ми таку іпотеку мали,- так звані 16% мінус 13%, коли людина платила фактично 3%, а 13% компенсовувала держава. Ми знаходимо гроші в бюджеті на будь-що, але не знаходимо грошей на програму «Доступне житло». Центральна влада вперто не хоче зрозуміти того, що людям потрібно житло», - нарікає Руслан Вайман.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: «Одна робота, одна дружина, одна собака», - луцький забудовник Руслан Вайман


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля «Ягодина» активісти заблокували дорогу
Наступна новина Волинський журналіст готується видати книгу про життя Миколи Романюка
Останні новини
Схожі новини