Валентин Наливайченко представив у Луцьку передвиборчу програму

Валентин Наливайченко представив у Луцьку передвиборчу програму

Кандидат в президенти, лідер партії Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» завітав до Луцька, аби розповісти про основні цілі своєї передвиборчої програми.

Це відбулося 7 лютого у прес-центрі «12 каналу».

Насамперед Валентин Наливайченко вручив посвідчення довіреної особи Дмитру Громенку та закликав усіх добровольців, ветеранів та волонтерів стати його представниками у виборчих комісіях.

«Вам для цього нічого не потрібно, окрім одного – справді патріотичної позиції, що ми разом будемо боротись за вільні вибори, чесно підрахуємо голоси і швидко встановимо результати голосування», – наголосив Наливайченко. Він переконаний, що вільні вибори можна захистити, якщо у виборчих комісіях будуть справжні і чесні патріоти.

Політик розповів, що його першою президентською ініціативою є саме об’єднання громадських організацій, аби недопустити скуплення голосів. Ця протидія повинна відбуватись саме зараз, аби 31 березня не дивуватись, чому зриваються вибори.

Тому команда Наливайченка через суд зніматиме з реєстрації кандидатів у президенти, які займаються підкупом.

Опісля кандидат представив свою передвиборчу програму.

Деокупація

«План дій для відновлення миру взятий мною в основу президентської програми дій в країні. Я переконаний, що нам потрібно добитись першої і найбільш важливої національної мети – деокупації тимчасово окупованих територій, Донецької, Луганської областей та автономної республіки Крим.

Деокупація – це головна мета і державної нової політики, і дипломатичних зусиль, і оборонних зусиль і політики нової влади», – сказав Наливайченко.

Його план дій для відновлення миру складається із трьох пріоритетів: звільнення всіх заручників, пошук всіх безвісти зниклих через воєнні дії на сході країни та підготовка міжнародної угоди з деокупації українських територій.

«Це є найважливіший пріоритет в дипломатичній діяльності мене як майбутнього президента. Більше того, як і обіцяв, минулого року я зустрівся з нашими ключовими міжнародними партнерами і усіма послами усіх країн-членів ЄС. Усім нашим європейським партнерам я вже представив англійською мовою цей проект угоди і план дій з деокупації, – поділився політик. У його планах – зустріч із представниками США. – Новий президент України має мати міжнародну підтримку, щоб змусити російського агресора вийти з нашої землі».

Економіка

Наливайченко створив програму відновлення економіки для кожної галузі. Особливу увагу він звертатиме на Збройні сили України та відродження оборонпрому – оборонної промисловості.

«Оборонні заводи запрацюють і отримають нові замовлення від нового українського уряду. Але нові люди в уряді через прозорі конкурси вирішуватимуть ключове національне завдання – посилення обороноздатності країни і захист захисників. Для відновлення миру я один із кандидатів у президенти маю чіткий план дій з чітким розумінням головної національної мети», – сказав Наливайченко. – Добровольча армія України, Збройні сили України, інтеграція в НАТО – три ключових пріоритети для мене як для майбутнього президента в оборонній сфері».

Його команда створила програму розвитку для кожної області країни. Такі програми передбачають створення додаткових робочих місць, залучення міжнародних інвестицій, спрощення процедур для бізнесу та підтримка бізнесу через радикальне здешевлення кредитів.

При цьому Нацбанк Валентин Наливайченко хоче вивести із підпорядкування президента і зробити його незалежною інституцією.

«Розвиток економіки базується на дешевих і доступних грошах, тому для нас це ініціативна № 1», – наголосив Наливайченко.

Він анонсував створення електронного уряду за естонським зразком, який знищить бюрократію, черги і хабарі. Всі реєстри та відповідно послуги будуть електронними, в тому числі сплата податків та розмитнення автомобілів.

Боротьба з корупцією

Політик розповів, що іде в президенти із вольовим рішенням – раз і назавжди знищити корупцію у владі, бо український народ заслуговує на чесну країну та некорумповану владу.

В першу чергу це буде ініціювання закону про імпічмент президента, скасування недоторканності і привілеїв президента, депутатів і суддів.

Громади

Валентин Наливайченко добиватиметься двох змін в житті об’єднаних територіальних громад.

По-перше, громади отримають право володіння і розпорядження землею, надрами та бюджетом.

По-друге, ОТГ зможуть відкликати та призначати керівників місцевих правоохоронних органів та суддів.

Соціальна сфера

Лідер «Справедливості» планує ухвалити Кодекс соціального захисту громадян. Згідно з ним, уряд буде зобов’язаний вчасно і в повному обсязі виплачувати гідну зарплату, пенсії, стипендії, соціальні виплати та допомоги. За невиконання цього зобов’язання – кримінальна відповідальність.

Також у планах – запуск програм для будівництва житла.

«Інтеграція у ЄС для мене означає найкращі європейські стандарти, соціальну, гуманітарну і іншу економічну допомогу в Україну», – пояснив Наливайченко.

За його словами, у медичній галузі ця інтеграція проявлятиметься ремонтом лікарень, підвищенням зарплатні медикам, забезпеченням якісними ліками та вакцинами.

«По кожній сфері, від авіабудівництва до галузі охорони здоров’я, євроінтеграція – це брати найкращий європейський досвід і втілювати його на рідній землі. Це і є моєю програмою євроінтеграції для цілої країни», – додав він.

Валентин Наливайченко наостанок зазначив, що все залежить від того, наскільки буде очищеною влада і наскільки її заповнять нові обличчя.

«Український народ заслуговує на очищення влади, на нову владу, яка поверне народ на шлях розвитку. Це головне питання, на яке я знаю відповідь», – підсумував політик.

Прес-конференція Валентина Наливайченка


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина До Луцька приїде 300 монахів Української греко-католицької церкви
Наступна новина Герой січня на «Першому» – Юрій Ліснічук
Останні новини
Схожі новини