Валерій Маренич отримав орден

Валерій Маренич отримав орден
Валерій Маренич (фото: Волинь24)

Співака з Луцька Валерія Маренича нагородили орденом. 

Про це йдеться в указі Президента України Петра Порошенка

Народного артиста України Маренича нагородили орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Зазначимо, такий орден – державна нагорода України для нагородження громадян за видатні заслуги перед Україною в галузі державного будівництва, зміцнення міжнародного авторитету України, розвитку економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров'я, за визначні благодійницьку, гуманістичну та громадську діяльність. 

Знак ордена виготовляється з срібла, зворотний бік знака плоский, з вигравіруваним номером знака та словами «Мудрість, честь, слава».

Довідково: Маренич народився 1 січня 1946 року в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області. В 1971 році разом з майбутньою дружиною Антоніною Сухоруковою організували співочий дует.  В 1973 році до дуету долучилась сестра Антоніни — Світлана, створивши «Тріо Маренич».

В репертуарі тріо були народні пісні, так і авторські, в основному українською мовою. В 1979 році фірма «Мелодія» записала їх першу платівку, а «Укртелефільм» зробив її відеоверсію. В цьому ж році всім учасникам групи було присвоєно звання Заслужених артистів Української РСР.

З 2005 року Маренич виступає самостійно. В даний час проживає у Луцьку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Це дуже небезпечно, - Кличко розкритикував Зеленського
Наступна новина Довгожителька з Луцька відсвяткувала 100-літній ювілей
Останні новини
Схожі новини