«Вася, Вася, о май гад!». У Луцьку Настя Приходько і «пацикі» агітували за Тимошенко. ФОТО

«Вася, Вася, о май гад!». У Луцьку Настя Приходько і «пацикі» агітували за Тимошенко. ФОТО

Надвечір вівторка погода у Луцьку наче збісилася: вітер рвав сумки і парасольки, колючий дощ пік обличчя... А на Театральному майдані було людно: тут світилася вогнями сцена, де ось-ось мав початися концерт на підтримку кандидатки у президенти Юлії Тимошенко.

Чого чекали – політики чи мистецтва – не геть зрозуміло. Бо обіцяли і того, й іншого. З другого – Анастасію Приходько і «Пациків з Франека». 

«Не говоріть, куди мені йти!»

Втім Вона «дивилася» на своїх шанувальників з усіх куточків майдану: із зображень на автобусі, з  агітнаметів, що уквітчали площу, з листівок…

Листівки роздавали агітатори. Їх сині куртки і жовті шапки контрастували з чорно-сірою масою зимових курток та пальт.

Агітатори інколи навіть сварилися.

«Я тут народилась і живу! І не говоріть мені, куди мені йти!». Це одна з «синіх курток» до перехожого. Схоже – не геть тверезого. Суперечку чути уривками через шум вітру і музику зі сцени.

«Мамоо, а ти ж мені казала…»

А на сцені саме зірка «Євробачення» і «Рандеву» Анастасія Приходько. Спершу вибачилась, що може закашлятись. Мовляв, то її 11 концерт у турі, і не раз доводилося співати на холодному повітрі.

Втім, говорила мало. Більше співала. В тому числі і «Мамоо, а ти ж мені казала…».

Анастасія Приходько в Луцьку

Підспівували не всі. Біля фотозони «Я люблю Луцьк» пенсіонери говорили про земне.  «А пенсії не хватає, а за комуналку чим платить? Субсидій не дають, все дорожає…».  

Здавалося б, тут усі – за Неї. Але раптом: «З усіх кандидатів Порошенко найлуччіший мені. Точно не вона!». То чоловік у куртці і з пакетом. На пакеті – логотип «Солідарності». «Чого ти сюди прийшов?!» - нелюб’язно реагують на його репліку слухачки концерту.  «Просто подивитись» - парирує той і дістає з кишені мобільний. Знімає сцену.

Тим часом негода вщухла, увімкнули ліхтарі. На сцені – зміна декорацій. Агітація.

Нардеп Іван Крулько

«А це означає…»

Нардеп Іван Крулько, схоже, на відміну від співачки Насті, за горло не переживає. Майже десять хвилин, без покашлювань і запинок – про наболіле.

Почав, як годиться, з «респекту» господарям – про чудове місто, неймовірних та працьовитих людей, фантастичних місцевих підприємців...

Далі – про «новий економічний курс» та інші плани президентки Тимошенко.

«Ніхто не вірив, що вона піде у суд і оскаржить рішення про ціну на газ, а це означає… (пауза) що ціна на газ буде знижена! (ще пауза, в очікування овацій)» 

Тиша.

«А це означає, що ті переплати, які ви робили за підвищеними тарифами будуть повернуті «Нафтогазом» людям!»

«Уурааа!» Публіка нарешті «в темі».

Не забув нардеп згадати і по конкурента своєї кандидатки. Про «оборонку», імпічмент,  Гладковського.  «Хто його призначав!?», - риторично допитувався спікер у лучан. 

Потім – про інше.  «Давайте подумаємо, яким має бути Президент України?!».

«Ю-уу-ля-аааа», - хтось з натовпу.

«Правильно! Наш президент – Тимошенко! Людина яка  має хребет! Яка може на найвищому рівні проводити переговори!» І далі про закінчення війни. І ще про трохи про обіцянок від Тимошенко.

По тому віддав мікрофон Анастасії Приходько, яка виконала ще пару пісень, і отримавши букет тюльпанів від лідерки Луцької міської організації «Батьківщина» Ірини Чебелюк покинула сцену. Сама Чебелюк на концерті була в ролі конферансьє. І вже оголошувала наступний «номер програми».

Название

«Хочеться поцілувати… половину зарплати...»

Закривали концерт Patsyki z Franeka – молодий український гурт, веселі хіп-хопери, чи як самі себе називають «культурні хулігани».  Радіє їм молодша частина публіки. Танцюють і під сценою, і на ній. Чи то веселяться, чи то гріються… Справді, під час промови Крулька (під неї ж не пострибаєш!) трохи таки змерзли.

 «Вася, Вася о май гад», - чується зі сцени. Народ підхоплює. «Хочеться поцілувати… Половину зарплати ти відразу на неї потратив...»

Поки молодь веселиться,  літні люди потрохи звільняють площу. В руках – агітація, на обличчях – тривога. Тут уже їм робити нічого. Вони своє слово скажуть у день виборів…

Юлія Остапович

Patsyki z Frane»ka
«Чужий серед своїх»

Концерт на підтримку Тимошенко у Луцьку, 5 березня


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 6 березня
Наступна новина Як легко купити автомобіль за кордоном: інноваційні рішення компанії WEST AUTO HUB
Останні новини
Схожі новини