Як легко купити автомобіль за кордоном: інноваційні рішення компанії WEST AUTO HUB

Як легко купити автомобіль за кордоном: інноваційні рішення компанії WEST AUTO HUB
Керівник відділу IT-проектів WEST AUTO HUB Альбіна Тюпа

Компанія WEST AUTO HUB працює на ринку чотири роки. За цей час команда доставила з-за кордону та оформила тисячі автомобілів. Найбільше – з США та Євросоюзу.

Фахівці компанії можуть надати, як повний пакет послуг (від пошуку машини до її розмитнення і доставки), так і допомогти покупцеві на певному етапі (наприклад, з оформленням декларації).

У WEST AUTO HUB працюють над тим, щоб зустріч власника з автівкою відбувалась максимально швидко та комфортно. Про онлайн-сервіси та рішення в обслуговуванні клієнтів комплексу розповідає керівник відділу IT-проектів Альбіна Тюпа.

Додаток робить покупку авто за кордоном безпечнішою та прозорішою

– У вас нещодавно з’явився мобільний додаток. Розкажіть, для чого він?

– Мобільний додаток має той же функціонал, що й сайт. З його допомогою можна замовити консультацію чи послугу. Можна скористатись калькулятором розрахунку митної вартості. Усе це – у будь-який зручний час просто зі смартфона.

Але у додатку є ще й додаткова функція, яка недоступна на сайті. Зокрема, пошук інформації про автомобіль по vin-номеру. Цей номер – унікальний для кожного автомобіля. За vin-номером можна дізнатися, чи справді в комплектації є все те, що заявлено виробником, підтвердити рік його виготовлення. Інколи продавці позиціонують дату першої реєстрації, як рік виготовлення, але це не завжди так і автомобіль може бути старішим, ніж думає покупець.

Така перевірка – дуже корисна річ. Адже вона дозволяє переконатись, що ви платите гроші саме за те, що плануєте придбати. До того ж це вберігає від неприємних сюрпризів у майбутньому, коли автомобіль вже придбаний.

Також в додатку можна відстежувати замовлення і бути в курсі, на якому етапі знаходиться ваше замовлення, менеджер може надсилати фотографії виконаного замовлення, додаткову інформацію.

До речі, наші клієнти часто купують не один автомобіль, а декілька. Наприклад, це стосується родин, які живуть за містом, але при цьому не хочуть координуватись, кому і куди потрібно їхати. В таких випадках додаток – це річ, яка приноситиме користь довго. Він доступний для користувачів Android та IOS. Але зазначу, що це далеко не єдиний сервіс нашого відділу, який робить життя клієнтів простішим.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Комплексний сервіс та індивідуальний підхід: як працює компанія WEST AUTO HUB

– Що ще у вас є?

– Наприклад, впроваджена CRM-система та сервіс IP-телефонії. Дуже часто наші клієнти кажуть менеджерам: «Дайте мені ваш особистий номер, я не хочу телефонувати на загальний». Але наша система якраз дозволяє розуміти, що дзвонить клієнт, за яким закріплений, наприклад, менеджер Артем. І цей дзвінок автоматично переадресовується Артему. До речі, це безкоштовно для клієнта.

Також нам можна написати у Telegram-чат або у Facebook-месенджер. Там нас можна знайти за ім'ям WEST AUTO HUB. Менеджери швидко опрацьовують повідомлення та надсилають відповіді.

Також усі звернення клієнтів до компанії WEST AUTO HUB – чи то особисті зустрічі, чи то дзвінки і повідомлення у месенджерах, фіксуються у CRM-системі. Таким чином, ми можемо аналізувати, наскільки часто менеджер спілкується з клієнтом, чи ефективно він працює, чи розуміє клієнта і чи надає йому інформацію вчасно. Для бізнесу це дуже важливо. Без CRM-систем неможливо зрозуміти, скільки людей до вас звертається, скільки потенційних клієнтів є, які можливості для розвитку на ринку.

Оформити попередню декларацію можна за лічені хвилини

– Мабуть, найбільше потенційних власників автомобілів з-за кордону турбує перетин того самого кордону та митне оформлення. Тут якраз і потрібно зібрати найбільше документів. Реально зробити все самостійно і не заплутатись в процедурах?

– Так, у нас є клієнти, які роблять це самостійно. Але ми знаємо, як допомогти і їм. За правилами, фізичні особи, які хочуть купити автомобіль і завезти його на себе, перед перетином кордону повинні мати оформлену попередню декларацію громадянина. Без оформлення цього документу митним брокером власник авто не зможе з ним перетнути кордон.

При цьому це треба зробити вже стоячи на кордоні, де навіть мобільного зв’язку часто немає, а дзвінки в роумінгу дуже дорогі. Щоб вирішити цю проблему, ми створили Telegram-бот, в якому за 2 хвилини можна зробити заявку на оформлення попередньої декларації громадянина. Часто в таких ситуаціях інтернет знайти простіше – на тих же заправках він є.

Щоб оформити заявку, потрібно вказати пункт пропуску, який ви плануєте перетнути, марку і модель авто, 6 останніх символів vin-номера, сфотографувати і прикріпити обов’язковий пакет документів – техпаспорт, інвойс (купчу), яка підтверджує митну вартість, копію паспорта та довідки про ІПН власника. Потім брокер перевіряє документи, оцінює попередню митну вартість автомобіля, надсилає суму та реквізити для оплати. Як тільки оплата відбулась, брокер надсилає номер декларації і кордон можна перетинати. При цьому усі кроки описує бот – клієнт знає, що і за чим йому потрібно зробити.

– Як щодо митного оформлення вже на території України? Тут можна якось зробити процес комфортнішим?

– Так, ми запровадили систему електронного талону на власному комерційному митному терміналі, що працює на території комплексу. Здавалося б, що тут особливого? Але це якраз та річ, через яку брокер обслуговує клієнтів лише в порядку черги, а не тих, хто йому «сподобався» більше.

Кожному клієнту в порядку реєстрації доставки до зони митного контролю програмно присвоюється порядковий номер, прив'язаний до розпізнаного номерного знаку автівки. Відповідно до цього номеру на пакеті документів, який передається брокеру, фіксується бірка з цим номером. І брокер зобов’язаний опрацьовувати пакети документів в порядку присвоєної черги.

– Але все ж ви працюєте з державними органами. Мабуть, без бюрократії важко обійтись?

– Дійсно, є речі, які ми не можемо відмінити. Але можемо спростити. Для цього в рамках системи електронного талону ми налагодили електронну систему документообігу. Таким чином, ми економимо дорогоцінний час наших клієнтів, бо передача документів від одного етапу до іншого прискорюється.

Читати також: «Розмитнили одну, пригнав вже другу». Як працює WEST AUTO HUB біля Луцька

WEST AUTO HUB знаходить за адресою: Луцький район, село Струмівка, вулиця Рівненська, 74.

Сайт: https://westautohub.com/ua

Текст: Віта Сахнік


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Вася, Вася, о май гад!». У Луцьку Настя Приходько і «пацикі» агітували за Тимошенко. ФОТО
Наступна новина Волинянин зробив 1,5-метрову ікону із сірників і встановив рекорд України. ФОТО
Останні новини
Схожі новини