«Важко сказати, чи є склад злочину», - волинський прокурор про бурштинові землі

«Важко сказати, чи є склад злочину», - волинський прокурор про бурштинові землі

На сесії прокурор Волинської області Максим Киричук інформуватиме обласну раду про результати діяльності на Волині очолюваної ним структури. Така процедура відбувається  згідно із  Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та  постановою Верховної Ради України від 15 листопада 2016 року № 1737 «Про Звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України та органів місцевого самоврядування щодо здійснення контролю за станом правопорядку в державі та у відповідних територіальних громадах». 

Сьогодні таку інформацію слухала   постійна комісія обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Доповідав прокурор Максим Киричук.

Депутати цікавилися, що зі зробленого прокуратура вважає найбільшими досягненнями і які має проблеми. Максим Киричук заявив, що найбільшим досягненням минулого року є результати боротьби з організованими злочинними формуваннями. Він повідомив, що було нейтралізовано вплив 7 таких організацій на Волині і, відповідно, ситуація зі злочинністю стабілізувалася. Найгірший стан справ у містах обласного значення: Нововолинську, Луцьку та Ковелі. Зі слів прокурора, найбільше розбоїв, крадіжок та грабежів здійснюють у Нововолинську.

Депутат Григорій Павлович запитав, як просувається розслідування щодо ситуації довкола виділення земельних ділянок на хуторі Лоше  у Маневицькому районі.

Нагадуємо, йдеться про організоване синхронне  виділення ділянок площею по 2 гектари  соціально незахищеним громадянам і намагання продати землю загальною полщею 200 га. На цих же площах КП "Волиньприродресурс" має намір видобувати бурштин і має відповідну ліцензію, видану Держгеонадра України. Питання розглядалося на спільному засіданні   постійних комісій обласної ради з питань екології, раціонального використання природних та з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією, на яке представники прокуратури та ГУ Національної поліції в області не прийшли. Про це Григорій Павлович також наголосив.

Прокурор Максим Киричук не коментував причин відсутності на спільному засіданні комісії, а про ситуацію з виділенням землі зауважив: "Важко сказати, чи є там склад злочину".

Прокурор також наголосив, що землі поки не можуть бути відчужені, бо триває розслідування. "Ми опитали не всіх, але більшість людей, які мали документи на землю. 90% з них заявляють, що добровільно хотіли  продати ділянки  іншим особам", - повідомив прокурор.

Анатолій Вітів поцікавився реакцією прокуратури на мало не сенсаційну заяву голови Маневицької РДА на спільному засіданні двох комісій Волиньради. Нагадаємо,  Андрій   Линдюк заявив, що в день, коли у день коли документи на хутірські ділянки оформлювали в нотаріуса, у Маневичах був присутній один з депутатів облради. Члени комісій поцікавилися, хто ж саме з їхніх колег, відвідав Маневиччину та спостерігав за процесом, який може містити ознаки незаконних оборудок. "Анатолій Вітів", -- прозвучало у відповідь від голови РДА. Тоді й не забарилася реакція самого пана Вітіва. Він  закликав правоохоронців   відкрити кримінальну справу за фактом, який озвучив  Андрій Линдюк.

На сьогоднішньому засіданні комісії прокурор Максим Киричук висловив свою позицію. Він вважає, що заява Анатолія Вітіва продиктована емоціями і, відповідно, написана. Зі слів, правоохоронця в заяві депутата не викладено об'єктивної сторони злочину.

Після обговорення комісія рекомендувала сесії заслухати  інформацію прокурора Волинської області.

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині поліція оперативно розкрила зухвале пограбування
Наступна новина Начальник ГУНП у Волинській області проведе особистий прийом громадян у місті Ківерці
Останні новини
Схожі новини