«Важко стримувати емоції», - волинські ліцеїсти про фільм «Кіборги»

«Важко стримувати емоції», - волинські ліцеїсти про фільм «Кіборги»

500 майбутній військових, а нині учнів Військового ліцею з посиленою фізичною підготовкою переглянули у луцькому Multiplex патріотичний фільм «Кіборги». 

Нагадаємо, 7 грудня у Луцьку відбулась прем’єра «Кіборгів». 

Менеджер з маркетингу кінотеатру Multiplex у РЦ «Промінь» Роман Ковтонюк розповів, що з проханням організувати такий показ до них звернулося керівництво ліцею.

«Ми завжди готові до такої співпраці, тому швидко організували показ для 500 учнів. «Кіборги» – це фільм про сучасну Україну, у ньому показують все як є та розповідають про те, що відбувається чи відбувалося на Донбасі», – зазначив маркетолог та додав, що фільм варто подивитися усім.

«Він дуже емоційний. Навіть я в кінці плакав. До того ж бачив дуже багато людей, які виходили зі слізьми на очах. Ти проживаєш історію тих героїв, а в кінці емоції доходять до тієї такої межі, коли серйозно пробиває на сльози.

Фільм дуже крутий. Сучасне нове українське кіно, яке дає поштовх розуміти, що український кінематограф тільки народжується і буде ще крутішим», – каже Роман Ковтонюк. 

Із залу справді всі виходили зі слізьми на очах. Поміж відвертими та щирими дівочими сльозами були й скупі чоловічі.

Хлопці кажуть, що після перегляду фільму ще більше хочеться далі служити на благо країни та захищати її кордони.

Одна з ліцеїсток навіть після фільму не могла зупинити сльози. Каже, що весь сеанс думала про батька, який зараз там, у зоні АТО.

Педагог-організатор Оксана Глинська розповіла, що буде ще й друга частина – обговорення фільму у ліцеї.

За її словами, показати фільм учням вирішили у рамках військово-патріотичного виховання.

«Чули багато хороших відгуків про стрічку, тому адміністрація вирішила, що варто спробувати влаштувати спільний перегляд. Багато наших дітей вже бачили фільм, але хотіли глянути ще раз. Тому, враховуючи їхні бажання, ми зараз тут».

Що думають майбутні захисники про фільм, які емоції викликала кінострічка та чому було важко стримувати сльози – учні розповіли Першому.

Ірина, 1 курс

«Фільм дуже сподобався, він переповнений емоціями. Завдяки цій стрічці ми переповнюємося цими подіями… Я плакала, емоції дуже сильні. Прикро, що у 21 столітті відбуваються такі події».

Ірина, 4 курс

«Фільм дуже хороший, але важкий для сприйняття. Мені особисто важко бачити, як гинуть люди, навіть якщо це відбувається у фільмі. Я усвідомлюю, що це все відбувається зараз насправді і це дуже важко».

Анна, 3 курс

«Без сліз неможливо дивитися, настільки наповнений всіма подробицями фільм! У мене сім’я патріотична, тому я розумію, що дуже важливо знати, що там дійсно гинуть люди. Фільм змушує усвідомити те, наскільки дійсно потрібно любити свою державу, поважати те, що є».

Аня, 3 курс

«Враження дуже яскраві. Зараз знято багато кінострічок та написано книг про події на Сході, але не всі з них є гідними того, щоб описувати боротьбу українців. Дуже приємно, що цей фільм став актуальним та те, що наш ліцей задіяний у цьому перегляді.

Це великий крок для пробудження національної свідомості взагалі. Багато людей повинні сходити на фільм. Може він морально важкий, але так як сказав режисер, вони хочуть зняти дійсно чесне кіно. Мені здається, що їм це вдалося.

Головною думкою було питання: «Що для тебе є Україна і за що ти воюєш?» Навіть якщо кожен не відповів собі, то задумався над цим. Я люблю Україну за те, що стільки років боротьби ми не покладаємо рук, а боремося далі».

Стас, 3 курс

«Це дійсно ті події, які зараз є. Про них повинні всі знати. Після цього фільму змінив своє бачення про АТО, хочу стати захисником та взяти приклад з головного героя фільму. У нього є переживання, але він зберігає почуття гумору та вносить якусь особливу нотку у спілкування військовослужбовців. Саме такі люди мають робити нашу історію. Як було сказано у фільмі, треба натворити таких легенд та фільмів на 300 років вперед». 

Захар, 3 курс

«Дуже сподобався фільм. Ми ліцеїсти, маємо намір захищати кордони нашої держави. Фільм сподобався, бо він показав, що ми українці, що ми повинні боронити свою державу, ми є патріотами.

Я дуже багато нового дізнався про військових. Вони воюють не тому, що їх призвали, а саме серце їм каже, що треба воювати за дітей і за батьків. Після цього фільму з’явилися дуже великі наміри продовжувати службу і захищати свою країну».


Зауважимо, що фільм «Кіборги» можна подивитися до середи, 27 грудня.

Текст – Іванна Костюк

Фото – Роман Домбровський 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ВМБ нерухомість пропонує квартиру мрії
Наступна новина Українські медики записали реп, аби переконати не займатись самолікуванням: відео
Останні новини
Схожі новини