«Фільм, який змушує плакати»: як у Луцьку відбулась прем’єра «Кіборгів»

«Фільм, який змушує плакати»: як у Луцьку відбулась прем’єра «Кіборгів»

У Луцьку в розважальному центрі «Промінь» відбулась прем’єра фільму «Кіборги», режисером якого є Ахтем Сеітаблаєв.

Фільм заснований на реальних подіях і розповідає історію одного двотижневого бойового чергування у вересні 2014 року. Добровольча група військових уперше приїжджає до Донецького аеропорту імені Сергія Прокоф’єва. Стратегічно важливий об’єкт на цей момент уже чотири місяці захищають українці в умовах постійної війни.

Доброволець із позивним «Мажор» — музикант та син багатіїв, що потайки втік на війну. Він намагається зрозуміти свою роль на цій війні, саму війну, і що буде після неї. Разом з ним ще шестеро вояків, чиї історії базовані на реальних історіях оборонців аеропорту.

За сприяння кінотеатру Multiplex громадянський рух «Свідомі» подарував цей сеанс до Дня Збройних Сил України та до Дня волонтера для учасників громадської організації «Спілки воїнів АТО Волині».

Сеанс відвідало 95 людей. Воїни приходили з дружинами, дівчатами або дітьми. Організатори стверджують, що час, проведений з сім’єю є чудовою терапією та своєрідною реабілітацією для воїнів.

«Такі фільми потрібно показувати, тому що це виховання патріотичного духу. Це допомога усвідомите те, що війна ще не завершилась, що українці знають своїх героїв», впевнений голова громадської організації «Луцька міська організація Спілки воїнів АТО Волині» Олег Кобилинський.

Після перегляду фільму в залі аплодували стоячи, дехто не приховував сліз.

«Ахтему Сеітаблаєву вдалося надзвичайно точно потрапити в ціль і торкнутися душі кожного. Думаю, цей фільм і справді треба побачити кожному – він допоможе багато чого зрозуміти», – ділиться враженнями лучанка.

Юлія Книш

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що їсти, щоб не переїдати взимку: список продуктів
Наступна новина Повідомили ТОП-50 помилок розвитку сайту
Останні новини
Схожі новини