Вчені назвали новий стандарт жіночої краси

Вчені назвали новий стандарт жіночої краси

Американські дослідники провели ряд опитувань та досліджень і з’ясували, що стандарт жіночої краси знову змінився і прірву між новим ідеалом та природною статурою стала ще глибшою.

Про це пишуть в науковому журналі Sex Roles, – інформує 24 канал

Вчені прийшли до висновку, що на зміну худим жінкам з'явилися м'язисті жінки з рельєфним тілом.

«Ми знаємо, що уявлення про жіночу красу формуються жіночими журналами, виданнями про моду та іншими ЗМІ. При цьому, починаючи з 50-х років минулого століття спостерігається постійне зниження ваги жінок, особливо це помітно на обкладинках журналів. Але в той час середньостатистичний індекс маси тіла звичайних жінок навпаки збільшується"» – зазначив автор дослідження та психолог з університету в Канзас-Сіті Френсіс Божик.

Аналізуючи публікації ЗМІ і пости в соціальних мережах, вчені звернули увагу на збільшення контенту, пов'язаного з популяризацією фітнесу у виданнях, орієнтованих на жіночу аудиторію. Після цього вчені провели два дослідження, де жінки оцінювали зовнішність жінок та їхню привабливість.

Результати показали, що найбільшу перевагу опитані жінки віддали підтягнутим, струнки та м’язистим красуням.

Ці результати показують, що засоби масової інформації зробили свою справу і впровадили в свідомість жінок новий ідеал краси. Сучасний стандарт вимагає, щоб представниця прекрасної статі була не тільки худою, але й володіла добре розвиненою мускулатурою. Ми вважаємо, що формування нового типу краси може мати негативні наслідки, оскільки буде бити по самооцінці жінок, збільшувати ступінь незадоволеності своїм тілом і заганяти їх в депресію, – додав дослідник.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині судитимуть білоруських фальшивомонетників
Наступна новина Три в одному: сьогодні можна буде спостерігати суперповню, місячне затемнення і блакитний Місяць
Останні новини
Схожі новини