На Волині відстріляють майже 700 лисиць, щоб перевірити на сказ

На Волині відстріляють майже 700 лисиць, щоб перевірити на сказ

На Волині розкидають 431,25 тисячі приманок для лисиць, аби вакцинувати їх від сказу. Приманка має вигляд брикета темного кольору, зі специфічним запахом. Всередині брикета - капсула з вакциною, яку має розкусити  тварина і таким чином вакцинуватися. Через місяць після цього планують відстріляти 690 лисиць, аби дослідити їх на наявність вірусу сказу.

Про це йдеться на сайті Держпродспоживслужби у Волинській області. 

«На території області  заплановано використати 431,25 тис. приманок із розрахунку не менше, ніж 25 доз-приманок на 1 квадратний кілометр. Щоб зафіксувати точну  локалізацію розподілу принад, використовують прилади з GPS.  Волинь  розподілена на зони, в яких визначені лінії польоту авіатранспорту. Відстань між лініями польоту може становити 500-750 метрів, в окремих випадках – до 1000 м. Швидкість розкидання принад  залежить від швидкості літака.

Вакцини для пероральної імунізації – безпечні для людини і навколишнього природного середовища», – йдеться у повідомленні.

Втім, жителів області просять не брати до рук приманок, не знищувати їх та не переносити. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині побільшало ковідних лікарень
Наступна новина Важко хворіють молоді і здорові, – волинська лікарка про новий штам ковіду
Останні новини
Схожі новини