Три в одному: сьогодні можна буде спостерігати суперповню, місячне затемнення і блакитний Місяць

Три в одному: сьогодні можна буде спостерігати суперповню, місячне затемнення і блакитний Місяць

Сьогодні, 31 січня, можна буде спостерігати відразу три астрономічних явища – суперповню, місячне затемнення і блакитний Місяць. Їх можна буде спостерігати вночі останнього дня січня, повідомляє Сегодня з посиланням на AccuWeather.

Зазначається, що востаннє подібне явище спостерігалося понад 150 років тому: в березні 1866 року для Західної півкулі і в грудні 1982 року для Східної півкулі.

Уточнюється, що суперповню можна буде спостерігати на світанку 31 січня, а повний місяць зможуть побачити тільки жителі центральної і західної частин Північної Америки.

При цьому блакитний Місяць можна буде спостерігати посеред ночі. Центральна і Східна Азія, Індонезія, Нова Зеландія і велика частина Австралії отримають чудовий вид місячного шоу у вечірньому небі. Рухаючись далі на захід, до Західної Азії, на Індійський субконтинент, Близький Схід і Східну Європу, затемнення вже триватиме, коли піднімається місяць.

У грудні минулого року жителі Землі спостерігали суперповню. Тоді місяць досяг найбільших 2017 року розмірів – він був на 14% більше і на 30% яскравіше.

Читати також:  Чим небезпечне місячне затемнення 31 січня


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вчені назвали новий стандарт жіночої краси
Наступна новина «М’язи «ростуть» не в залі, а вдома…», - луцький Шварценеггер Антон Папежук
Останні новини
Схожі новини