Вчені пояснили, чи можна пити вранці апельсиновий сік

Вчені пояснили, чи можна пити вранці апельсиновий сік

Безумовно, апельсиновий фреш є важливим елементом здорового харчування. Однак, щоб свіжовичавлений сік не нашкодив вашому здоров’ю, варто дотримуватися декількох простих правил.

Прийнято вважати, що свіжовичавлений апельсиновий сік корисніший за каву і чай, оскільки містить велику кількість вітамінів і мікроелементів. Але дієтологи не рекомендують пити апельсинові фреші на голодний шлунок, оскільки кислий сік подразнює слизову і при постійному вживанні може призвести до гастриту.

Також апельсиновий напій небезпечний і для зубів. Цукор і кислоти, які в ньому містяться, повільно, але ретельно руйнують зубну емаль. Пийте фреш через трубочку – так вона матиме менший вплив на зубну емаль. А після цього краще прополощіть рот теплою водою. А ось чистити зуби відразу після сніданку не варто – існує високий ризик пошкодити розмяклу соком емаль.

Якщо ви хочете, щоб ваш улюблений апельсиновий сік приніс менше шкоди шлунку, розбавляйте його чистою бутильованою водою на третину. Але категорично заборонено розмішувати фреші металевими ложками – метал руйнує вітамін С. Також свіжовичавлені соки не варто фільтрувати – в м’якоті міститься найбільша кількість корисних речовин.

Апельсинові соки не варто пити людям з ожирінням, тому що вони можуть викликати відкладення жиру на талії, стегнах і сідницях, а також утриматися від соків-фреш потрібно і людям з алергією.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відблиск вуличних ліхтарів та вікон на мокрому асфальті Луцька. ФОТО
Наступна новина У Ковелі патрульний спричинив ДТП, загинула людина - ЗМІ
Останні новини
Схожі новини