Вчені висунули нову версію появи ВІЛ в організмі людини

Вчені висунули нову версію появи ВІЛ в організмі людини

Вчені з Університету Генріха Гейне з'ясували, що ВІЛ потрапив в організм людини разом з кров'ю з'їденої мавпи.

Популярна версія про те, що вірус передався в процесі статевого акту з мавпою, вважається помилковою, пише «Аспекти».

Існує близько двадцяти теорій появи ВІЛ. Багато хто з них, наприклад — конспірологічна теорія про те, що хвороба створена в таємній лабораторії для того, щоб регулювати популяцію людства, — не мають наукового підтвердження. Найімовірнішою є версія, згідно з якою люди заразилися ВІЛ від мавп.

Раніше основна теорія передбачала, що вірус потрапив в організм в процесі статевого акту людини і мавпи, проте в світлі останніх досліджень більш вірогідним вважається, що це сталося при поїданні м'яса примату.

Також, за словами експертів, коли вірус SIVcpz, відповідний ВІЛ, тільки потрапив в організм людини, його можна було легко вилікувати, однак в процесі він мутував і навчився повністю «відключати» імунітет людини. Можливо також, що спочатку він передавався повітряно-крапельним шляхом.

У ході спостереження за групою білків АЗѕ, вчені виявили, що гаплотип II A3H – єдиний, який взаємодіє з вірусом, а тому подальша розробка ліків від ВІЛ буде базуватися на його вивченні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькому НТУ з’явиться нова спеціальність
Наступна новина Луцький патруль спіймав злодіїв на гарячому. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини