Вчені застерегли не користуватися сушарками для рук

Вчені застерегли не користуватися сушарками для рук

Американські вчені прийшли до висновку, що сушарки для рук є розсадниками шкідливих мікроорганізмів. Бактерій наскільки багато в апараті, що дослідники радять витирати руки рушником, повідомляє «VladTime».

Біологи університету штату Коннектикут провели дослідження і встановили, що тепле повітря, що виходить з сушарок, несе з собою величезну кількість спор патогенних бактерій і частинок бруду. У підсумку, миття рук стає безрезультатним. Мікроби, осідаючи на вологій шкірі рук, залишаються непоміченими. Нічого не підозрюючи, люди спокійно приймають їжу.

Тому, вчені рекомендують відмовитися від таких сушарок і використовувати рушники. Крім того, теплий повітряний потік розпорошує спори мікробів на найближчі поверхні, які стають небезпечними. Результати дослідження опубліковані в науковому журналі «Applied and Environmental Microbiology».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нью-Йорку горів хмарочос Трампа. Одна людина загинула. ФОТО
Наступна новина Під Луцьком «фольксваген» протаранив паркан приватного будинку. ФОТО
Останні новини
Схожі новини