Вчені зробили гнітюче відкриття про повних людей

Вчені зробили гнітюче відкриття про повних людей

У повних людей центральна нервова система функціонує повільніше, ніж у худих.

Про дослідження американських вчених, які прийшли до такого висновку, написали Science News. Науковці провели експеримент на лабораторних мишах і з'ясували, як ожиріння впливає на розумові здібності, – пише Оглядач.

Гризунів поділили на 2 групи. Першу групу годували калорійною їжею, тварин із другої - їжею, що містить рекомендований рівень калорій. За три місяці вага мишей з першої групи перевищила вагу гризунів із другої в середньому на 40%, а їхні розумові здібності знизилися. Наприклад, тварини стали довше виходити з лабіринту і повільніше реагувати на подразники.

У мишей з ожирінням виявили більшу кількість мікроглії - клітин, які впливають на розумову діяльність. Фахівці заявили, що самі по собі вони не небезпечні, але їх збільшення може гальмувати сигнали в мозку. Вчені впевнені, що здорові миші не тільки швидші, але і розумніші, ніж їхні побратими із зайвою вагою.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 14 вересня
Наступна новина Лучанин, який жив у авто, повернувся у квартиру сина
Останні новини
Схожі новини