Вчені з'ясували, як батьківство впливає на імунітет

Вчені з'ясували, як батьківство впливає на імунітет

Бельгійські вчені дослідили вплив процесу виховання дітей на батьків. Зокрема, мова йде про вплив на імунітет, а також на здоров'я в цілому.

В рамках масштабного дослідження імунологи три роки спостерігали за здоров'ям 670 осіб у віці від 2 до 86 років. Їх цікавили чинники, які найсильніше впливають на захисну функцію організму, включаючи вік, стать та зайву вагу.

Під час дослідження виявилося, що на імунітет впливає ще й наявність у пар дітей. Зокрема, у батьків рівень імунітету нижчий, аніж у тих, хто не має дітей. Це пояснюють не лише тим, що коли пара живе разом, то обмінюється бактеріями, а ще й тим, що батьківство – це постійний стрес, нестача сну, переживання та різноманітні інфекції.

"Батьківство – один з найсерйозніших викликів організму з боку зовнішнього середовища, на який люди йдуть добровільно. І все ж для нас стало відкриттям, що виховання дітей б'є по імунітету сильніше, ніж важкий гастроентерит", – йдеться у дослідженні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у Луцьку змагалися східні красуні під акомпанемент оркестру арабської музики. ФОТО
Наступна новина Як у ресторані «Gosti» святкували Масляну. ФОТОРЕПОРТАЖ
Останні новини
Схожі новини