Як у Луцьку змагалися східні красуні під акомпанемент оркестру арабської музики. ФОТО

Як у Луцьку змагалися східні красуні під акомпанемент оркестру арабської музики. ФОТО

Всеукраїнські змагання зі східних танців «GoldenWay» зібрали 120 учасниць, багато яких приїхали зі східних областей. Стартували вони 17 лютого в Палаці Культури і триватимуть 2 дні.

«Змагання зі східних танців відбуваються дуже часто в Україні, мабуть, кожного місяця. Проте в такому масштабі дуже рідко. Я є представником Волинської області в Асоціації виконавців та викладачів східних танців, тому ідея провести їх саме в Луцьку виникла в мене», - говорить організаторка Анжеліка Арутюнян.

Особливістю цих змагань, наголошує жінка, є оркестр арабської музики «Орніна», єдиний в Україні, який грає вживу і під чию музику дівчата мусять танцювати й виборювати призові місця.

ДИВИТИСЯ ФОТОРЕПОРТАЖ З ПЕРШОГО ДНЯ ЗМАГАНЬ:

Всі змагання проходять по віковій категорії, є дівчата віком від 5 до 11 років, підлітки, молодь, дорослі та Гранд-сеньори, жінки за 30. Окрім цього будуть обрані переможниці серед дебютанток і жінок Вищої Ліги.

Великою проблемою, з якою зустрілись організатори змагань є зима, карантин і хворобливість дітей. З 150 учасниць приїхало лише 120. Серед учасниць є гості з усієї України, наприклад, з Херсону, Мелітополя, Бердянська, Запоріжжя, Миколаєва і багатьох інших. Дівчата танцюватимуть не один танець, а в середньому 5, в залежності від того скільки видів східних танців знають. Всього таких виступів буде 400.

Організаторка змагань висловила подяку Департаменту сім’ї, молоді та спорту за сприяння і допомогу в організації. 

Через великі масштаби конкурсу організатори навіть не можуть назвати точної години їх завершення. Орієнтовний час – 22-24 година.

18 лютого, в другий день конкурсу на дівчат чекають 4 майстер-класи у Фітнес центрі «MAXIMUS», де вони слухатимуть теорію і практикуватимуться в танцях під оркестр. Серед їх педагогів будуть Чемпіонки Світу та Європи зі східних танців Юлія Яковюк та Юфемія Алдунгарової.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українському математику вручили престижну премію у 100 тисяч доларів
Наступна новина Вчені з'ясували, як батьківство впливає на імунітет
Останні новини
Схожі новини