Вчителі заперечують насильство у луцьких навчальних закладах. ВІДЕО

Вчителі заперечують насильство у луцьких навчальних закладах. ВІДЕО

У Міжнародний день боротьби проти насильства, встановлений Організацією Об'єднаних націй у 2007-му році, журналісти шукали у Луцьку корені агресії та жорстокості, що, як правило, започатковуються в підлітковому віці.

Як з романтичного юнака чи юнки може вирости безсердечний звір і, як цьому запобігти, – у сюжеті Сфера-ТВ.Луцьк.

«Не чіпай лихо, доки воно тихе», – саме таким принципом часто користуються освітні заклади, коли зустрічаються з жорстокістю серед підлітків.

Хоча за результатами психологічних досліджень, проблема насильства є надзвичайно актуальною темою. На щастя, наш регіон не входить до списку тих, де ця проблема є широко розповсюдженою, проте згадати варто.

Аби детальніше дізнатися, як позиціонують себе у соціумі Луцькі підлітки та чи часто зустрічається серед них відкрита агресія, журналісти відвідали кілька місцевих навчальних закладів.

За словами педагога Ольги Юрчук, у стінах школи рідко можна побачити конфліктні взаємини між дітьми, та й насильством це не назвеш.

Погляди учнів на те, як варто розв’язувати суперечки у кожного різні.

За статистичними даними, саме спадковість впливає на чутливість нервової системи до дії збудників агресії. Рефлекси ж формуються в ході розвитку особистості, та причин для підвищеної емоційної збудженості вистачає повсякчас.

Актуальність проблеми зростає на тлі загальної агресії, настроїв несприйняття, конфронтації та ненависті, що панують в суспільстві. Інструментом поширення таких настроїв слугують соціальні мережі та засоби масової інформації.

Часто ми забуваємо відому мудрість – посієш вітер – пожнеш бурю, і самі засіваємо паростки цієї бурі. А підлітки дуже чутливі до загальних емоцій, можуть швидше і активніше їх проявляти.

Тому за вихованням і розвитком підлітка потрібно пильно спостерігати і робити все можливе для того, аби навколо було якомога більше теплих, ласкавих слів, доброзичливості й любові.

Читайте також: На Волині школярка впала в алкогольну кому


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чи готове «Луцьктепло» до опалювального сезону, розповіла директорка підприємства. ВІДЕО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 3 жовтня
Останні новини
Схожі новини