Чи готове «Луцьктепло» до опалювального сезону, розповіла директорка підприємства. ВІДЕО

Чи готове «Луцьктепло» до опалювального сезону, розповіла директорка підприємства. ВІДЕО

З поступовим зниженням температури повітря постає питання тепла у домівках лучан.

Чи впорається цьогоріч ДКП «Луцьктепло» зі своїм головним завданням, і що може цьому завадити – у сюжеті Сфера-ТВ.Луцьк.

Складається враження, що опалювальному сезону в Луцьку передує цьогоріч ретельна підготовка: заміна труб, модернізація котелень тощо.

Чи встигають фінішувати з ремонтними роботами і чи не засипатиме сніг розкопані канави з-під труб на луцьких вулицях, дізнавалися у директора ДКП «Луцьктепло» Валентини Малютіної.

Модернізація – надто умовне слово для всього, що мало бути зроблене у міжопалювальний сезон, а у планах та в процесі реалізації – ще багато заходів.

Часто гучні заяви посадовців випереджають реальний перебіг подій, зокрема біопаливна котельня, якою вихваляються міські чиновники, запрацює ще нескоро і невідомо, який економічний ефект матиме.

Не бракує і проблем, адже централізоване теплопостачання в нинішніх умовах справа непроста, особливо, коли влада допомагати не поспішає. Валентина Малютіна зазначає, що в наступний опалювальний сезон доводиться входити з 20 мільйонами боргів за пільгами та субсидіями, це менше, ніж в минулому році, однак дані кошти все ж стали б у нагоді.

Читайте також: Три волинських міста повідомили про зростання тарифів на тепло

Для комунальних підприємств в Україні фінанси – традиційно болюча тема.

Коштів бракує, а кредити не вихід, бо їх повернення ляже на плечі тієї ж громади.

«Луцьктепло» працює в нелегких умовах. Тим паче, існують навіть урядові рішення, боротися з якими немає ні сенсу, ні можливостей.

Як бачимо, ситуація не з простих. І дивує, що окрім піару на модернізації за європейські кошти Луцька, влада не проявляє особливої активності у підготовці до опалювального сезону.

Чи впорається комунальне підприємство власними силами – покажуть вже найближчі холодні тижні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відкриють музей огидної їжі
Наступна новина Вчителі заперечують насильство у луцьких навчальних закладах. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини