Вечір-спогад про Івана Корсака - у головній бібліотеці краю

Вечір-спогад  про Івана Корсака - у головній бібліотеці краю

Днями минуло 40 скорботних днів від дня закінчення земного шляху скликань Івана Феодосійовича Корсака (15.09.1946-7.12.2017), колишнього депутата обласної ради, видатного українського письменника, журналіста, засновника першого на Волині демократичного видання „Народна трибуна” (1990-1995), автора низки талановитих історичних романів.

За твори історичного жанру „Борозна у чужому полі”, „Вибух у пустелі”, „На розстанях долі” Волинська обласна організація товариства „Просвіта”, висунула І.Ф.Корсака на здобуття Національної премії імені Тараса Шевченка 2018 року.

Вечір-спогад, який відбувся у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олени Пчілки 25 січня 2018 року, ініціювала дружина письменника Марія Іванівна, син Віктор та літературний побратим Івана Корсака Віктор Вербич.

Проведення вечора у бібліотеці не було випадковим, адже впродовж більше, ніж 10 років, він багато і безкорисливо допомагав книгозбірні у вирішенні господарських і творчих проблем, був учасником літературних імпрез.

Під час головування в депутатській комісії обласної ради з питань культури і духовності (2006-2010 рр.) доклав чимало зусиль для реконструкції приміщень бібліотеки, а також облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка, картинної галереї – відділу Волинського краєзнавчого музею.

Під час вечора, який майстерно вели Віктор Вербич і завідувач відділу бібліотеки Ольга Кириченко, схвильоване слово про яскраву творчу особистість Івана Корсака мовили Надія Гуменюк, журналіст, письменниця Людмила Стрільчук, голова крайової організації Всеукраїнського товариства „Просвіта” імені Т.Г.Шевченка, редактори відомих у краї періодичних видань – „Вісник і Кº” – Євген Хотимчук,

„Віче” – Василь Простопчук; ветеран волинської журналістики Святослав Пирожко, заслужений учитель України Леся Ковальчук, колега по газеті „Народна трибуна” Клава Корецька, письменник Іван Чернецький, директор бібліотеки Людмила Стасюк, мистецтвознавець Зоя Навроцька, власкор газети „Голос України” Микола Якименко, доктор філологічних наук Зінаїда Пахолок та ін.

Прозвучали пісні на слова Івана Корсака у виконанні дуету „Душа Волині”. Прозовий уривок з новели „Журавка” виконала Наталія Шпанчук.

Зі словами вдячності до присутніх звернулася дружина Марія Корсак. А Віктор Корсак, син письменника, запросив присутніх до участі у створенні книги спогадів про відомого волинянина.

Учасники вечора-спогаду „Іван Корсак: життя продовжується в слові” підготували звернення до секретаря Луцької міської ради, виконувача обов’язків міського голови Григорія Пустовіта щодо відкриття меморіальної дошки та присвоєння одній із вулиць обласного центру імені Івана Корсака.

Інформація та фото Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинський прокурор отримав дві тисячі доларів за дострокове звільнення ув'язненого
Наступна новина Клієнти ПриватБанку отримали розстрочку на Zakupka.com
Останні новини
Схожі новини