Величезні черги. Що відбувається в одному з центрів вакцинації у Луцьку

Величезні черги. Що відбувається в одному з центрів вакцинації у Луцьку

Упродовж останніх трьох днів, 6, 7 та 8 листопада, кількість охочих вакцинуватися від COVID-19 значно збільшилась.

Про це говорить Суспільному директор Луцького центру первинної меддопомоги Віктор Пахарчук.

З його слів, за нормативами повинно бути на пункті вакцинації від 50-100 осіб вдень. "Якщо на 4 пункти, то за нормативами 400 максимум людей, а в нас на вчорашній день було 1,5 тисячі вакцинацій за день. В попередні дні в нас було до 2 100-2 200 вакцинацій на день", — додає медик.

У черзі до кабінету чергового лікаря стоять ті, хто занедужав і не може потрапити до свого сімейного. Поряд – іще дві черги: за сертифікатом вакцинації та на щеплення від коронавірусу.

Читайте також: До колективного імунітету ще далеко. Скільки волинян вакциновано від ковіду

Вакцинацію тут проводять 4 медсестри та два сімейних лікарі. Два реєстратори вводять дані в електронну систему для ковід-паспортів. Біля реєстратури черга за сертифікатами вакцинації. Їх видає одна працівниця.

Через великий наплив охочих вакцинуватися виникають затримки із реєстрацією і видачею сертифікатів. Лучанка Тетяна щепилась 1 листопада, ще досі не має відповідної довідки. Жінка працює продавчинею. Каже: довідка їй потрібна для роботи. У черзі пацієнтка простояла майже 4 години.

Віктор Пахочук каже, що люди хочуть, сьогодні отримали вакцинацію і в той же день отримати свідоцтво про вакцинацію. "На жаль, сьогодні ми такого зробити не можемо. День, два буде трошки затримка по введенню даної інформації", — пояснює директор Луцького центру первинної меддопомоги.

Додає: якщо виникають проблеми з одержанням сертифікату вакцинації, потрібно звертатися до бригади, яка проводила щеплення.

Зі слів заступниці директора обласного центру контролю та профілактики хвороб Лариси Дудковської, за тиждень, що минув щеплення отримали майже 41 тисяча волинян. З її слів, у порівнянні з вереснем в жовтні кількість вакцинованих зросла майже вдвічі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині більше 600 нещеплених вчителів відсторонили від роботи
Наступна новина За минулу добу в Україні виявили майже 19 тисяч хворих на коронавірус
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні