Великдень у кафедральному соборі Святої Трійці: як минула ніч

Великдень у кафедральному соборі Святої Трійці: як минула ніч

В Луцьку у день Світлого Христового Воскресіння у кафедральному соборі Святої Трійці відбулося святкове богослужіння. Традиційно частина великоднього Євангелія прозвучала різними мовами на знак того, що Православ’я – віра всесвітня.

Про це повідомили на сторінці Волинської єпархії ПЦУ у Facebook. 

Після Літургії митрополит Луцький і Волинський Михаїл привіз до собору благодатний вогонь. 

По закінченню Богослужіння і комендантської години відбулося освячення великодніх кошиків на соборному майдані. Освячення тривало й протягом попереднього дня

«Із храму велася трансляція «12 каналом», тож усі могли долучитися до Богослужіння, залишаючись удома», – додають у дописі. 

Перед Великоднем митрополит Михаїл очолив основні відправи Страсного тижня: чин омовіння ніг, ранню Великої п’ятниці з читанням 12-ти уривків із Євангелій (спомин спасенних страждань Ісусових), вечірню з виносом плащаниці.

«У переддень свята до кафедрального собору привезли вогонь єднання з Донбасу. Він символізує співстраждання, єднання українців і знак перемоги, якої ми усі прагнемо», – зазначають у повідомленні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яка ситуація на Волинському та інших напрямках. Зведення Генштабу ЗСУ
Наступна новина У Великодню ніч не вщухали ворожі обстріли. Яка ситуація в областях
Останні новини
Схожі новини