Як в головному соборі Луцька минуло хрещенське богослужіння. ФОТО

Як в головному соборі Луцька минуло хрещенське богослужіння. ФОТО

З нагоди свята Богоявлення, за юліанським календарем, сьогодні відбулися святкові служби та велике освячення води на парафіях єпархії. У кафедральному соборі Святої Трійці урочисту літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Напередодні під проводом архієрея відправлено всенічну.

У проповіді архіпастир нагадав про важкість гріха і, що тіло людини хворіє від душевних вад у першу чергу. Наголосив дбати про чистоту власної душі: через Сповідь, Причастя, інші таїнства, через воду, якій відводимо особливе місце і яка присутня під час Хрещення:

«В історії про самарянку Бог говорить, що дає їй «живу воду», маючи на увазі Причастя. Тому вода омиває нас не лише фізично. Якщо відноситися до цього із великою вірою, то через овячену вода очищається Господом і наша душа, пояснив високопреосвященний».

Завершивши відраву в храмі, владика прибув на підприємство «Луцькводоканал», де традиційно освятив воду з його колодязя та привітав керівництво та працівників зі святом.

Від собору до річки Стир, що в Центральному парку ім. Лесі Українки обласного центру відбувся хресний хід. Тут також відбулося велике освячення води, яке відслужив голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко разом із іншим духовенством.

На території кафедрального храму проходив благодійний ярмарок «З любов’ю до ЗСУ». Волонтерки жіночого монастиря Святителя Василія Великого продавали хліб, спечений в обителі, та солодощі, виготовлені майстрами і студентами Волинського фахового коледжу НУХТ. Збирали кошти на закупівлю приладів нічного бачення для воїнів окремого загону спеціального призначення «Любарт ССО», що виконують бойові завдання в Бахмуті.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Сущий біс Епіфаній» і «владні Іроди»: щодо намісника Києво-Печерської лаври відкрили кримінал
Наступна новина На Волині патрульних поліцейських підозрюють у вимаганні хабарів та збуті психотропів
Останні новини
Схожі новини