Великий квест та капоейра: як в Луцьку навчали і розважали дітей. ФОТО

Великий квест та капоейра: як в Луцьку навчали і розважали дітей. ФОТО
Джерело фото: сторінка патрульної поліції Волині в Facebook

Capa Kids Quest – таку назву мав захід, який відбувся в Луцьку на базі Академії КАПА, що на вулиці Дубнівській.

Організатори мали на меті не просто гратись з дітьми, а й зробити проведення часу тут максимально корисним і цікавим, – повідомили в Управлінні патрульної поліції Волинської області.

Гасло квесту відповідне – «Учись безпеці граючись».

Станіслав Смілий, тренер бойового мистецтва капоейра, наголосив, що цей квест – перший великий захід Академій КАПА, і схожі заходи відбуватимуться в усіх районах міста. Також він подякував батькам, які в недільний ранок привели дітей на захоплюючий квест, під час якого не просто розважались, а навчались і поглиблювали знання.

«Під час канікул потрібно не лише їсти і спати, а й проводити час на свіжому повітрі, займатись спортом, а головне – бути активними і дотримуватись правил безпеки, як особистої, так і на дорозі, бо живемо у складний час», - сказав тренер.

Майже сотню дітей розділили в команди, кожна з яких проходила 9 етапів квесту. Учасники відповідали на питання про правила дорожнього руху, виконували логічні завдання, вчились діяти, коли їх провокують, наприклад, піти з незнайомцем в його автомобіль за круасан чи цукерку.

Також вони висловлювались про свої права та обов’язки, вчились розуміти, що безпечно робити, а що ні, виховували командний дух.

Ті, хто проходив усі етапи, могли займатись з аніматорами чи взяти участь у кількох майстер-класах, серед яких традиційний – виготовлення флікерів.

Діти залюбки фотографувались у патрульному автомобілі, який сьогодні був прикрашений святковими кульками.

Опісля всі учасники отримали подарунки: іграшки, круасани від ТЕРЕМНО, морозиво від ЛІМО, солодку воду, а переможці – тортики. Команда, яка здобула перше місце, виграла також абонемент на місячне безкоштовне відвідування занять з капоейри.

Завершилось свято майстерним виступом з капоейри, який викликав справжній захват присутніх.

До душі припав захід і дорослим.

«Цікаво було спостерігати, як діти логічно мислять, виконують завдання, хвилюються за цілу команду, а не лише за себе. Деякі завдання були нелегкими, але діти чудово впорались. Завдяки такому формату вони точно засвоять основні правила безпеки», - поділився батько 4-річного Антона Юрій.

Організатори та партнери заходу: Академія КАПА , Патрульна поліція Волинської області, Молодіжний центр Волині, ЛІМО, Дмитрук, Агенція свят Ендорфін, NLL PROMO GROUP - події Луцька, ТЕРЕМНО ХЛІБ, Tor-ba. Патрнером заходу був також Факультет педагогічної освіти та соціальної роботи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, який представляла аспірантка спеціальності соціальна робота Мілінчук Світлана, разом зі студентами-волонтерами Зінчук Іриною, Шудлюк Марією, Крищук Іриною, Зань Марією, Шокало Анною, Панчук Анастасією, Улянчук Катериною.
Захід відбувався за підтримки Програми ПОЛіС.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як кафедра луцького «політеху» святкувала ювілей. ФОТО
Наступна новина Розповіли, чому Росія може погодитися видати полонених
Останні новини
Схожі новини