Як кафедра луцького «політеху» святкувала ювілей. ФОТО

Як кафедра луцького «політеху» святкувала ювілей. ФОТО
Кафедра Луцького НТУ відзначила 20-річний ювілей

Кафедра автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій технологічного факультету Луцького національного технічного університету відзначила 20-ту річницю заснування.

Нагадаємо, 11 червня 1998 року ректором Віктором Божидарніком було підписано наказ про розподіл випускаючої кафедри «Технології та автоматизації виробництва» на кафедри «Автоматизованого управління виробничими процесами» - АУВП та «Сучасних технологій в машинобудуванні». У грудні 2016 року згідно наказу по Луцькому НТУ назву було змінено на «Автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій» - АКІТ, – повідомили у прес-службі вишу.

«Доброго дня всім, кого сьогодні маємо честь приймати у стінах Луцького НТУ. Раді бачити наших друзів, випускників, гостей», - розпочала урочистість модератор дійства, завідувач кафедри АКІТ Лариса Гуменюк.

Потому до слова запросили ректора університету, професора Петра Савчука.

«Вітаю у цій святковій залі усіх присутніх колег, працівників, журналістів та гостей. Сьогодні велике свято, адже 20-річний ювілей – це дійсно серйозний вік та історія. АКІТ – серед провідних та передових кафедр нашого університету, саме тут випускають фахівців та професіоналів своєї справи. До слова, 2/3 працівників інформаційно-обчислювального відділу Луцького НТУ – випускники кафедри АКІТ. Також багато стейкхолдерів нашого ЗВО – знову ж таки випускники АКІТ. Тож, ми можемо констатувати, що це не другорядна кафедра, а одна з найбільш потужних та стратегічно важливих. Вітаю усіх присутніх зі святом! Бажаю, аби відгуки наших випускників були гідною оцінкою вашої роботи», - зазначив він та вручив грамоти викладачам кафедри.

Опісля декан технологічного факультету Олег Заболотний наголосив, що у нього сьогодні приємна місія - привітання однієї з найкращих кафедр університету: «В АКІТ є просто неймовірна перспектива, вона має чудових та працьовитих людей. Бажаю вам відсвяткувати ще не один ювілей, численних досягнень та хороших студентів. Нехай все, що ви запланували, втілиться в життя. Також побажаю, аби такі заходи проводилися для наших випускників частіше». Після вітальних слів декан вручив подяки найбільш активним студентам.

«Ми пишаємося нашими працівниками, викладачами! Адже саме вони зробили неоціненний внесок в розвиток і становлення АКІТ. Саме на їх плечах лежить відповідальність за виховання і навчання студентів. Любимо і пам’ятаємо всіх, хто долучився до нашої історії», - промовила Лариса Гуменюк та запросила до слова Віктора Рудя  - людину, яка стояла біля витоків створення кафедри, та першого завідувача кафедри Володимира Лотиша.

Привітали освітян зі святом і танцювальні колективи «Радість», «Фортуна», «My jump dance school»та студент Костянтин Рябчун з музичним дарунком.

Також висловити вітальні слова прибули на свято: головний спеціаліст управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Оксана Малащук, доцент кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Вашкурак, доцент кафедри алгебри та математичного аналізу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Олександр Ханін, випускник кафедри, нині директор українсько-польського підприємства енергоелектроніки TWERD Олександр Гриб.

Окрім того, на електронну адресу кафедри надійшло безліч листів та відеопривітань. Ба більше, про свято освітян пригадали навіть студенти – іноземці: Ріад Шохра з Алжиру та нігерієць Обас Учукчева.

Читайте також: Як студенти Луцького НТУ проходили навчання на полігоні


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Екстрим чи дурість? У Луцьку юнак їхав на тролейбусі, висячи на драбині. ВІДЕО
Наступна новина Великий квест та капоейра: як в Луцьку навчали і розважали дітей. ФОТО
Останні новини
Схожі новини