Велосипедистка з Волині завоювала «срібло» на турнірі в Словенії

Велосипедистка з Волині завоювала «срібло» на турнірі в Словенії
Спортсмени Яна Беломоіна та Олександр Гудима. Фото з Instagram

Українська маунтинбайкерка, волинянка Яна Беломоіна виборола срібну медаль на турнірі в словенській Вртойбі. Ще один український спортсмен Олександр Гудима завоював «бронзу».

Обидвоє змагалися в елітній категорії в дисципліні крос-кантрі, і для обох ці нагороди стали першими в 2022 році, - пише «Суспільне».

Беломоіна завоювала «срібло», поступившись близько хвилини господарці змагань і переможниці Кубка світу-2013, словенці Тані Жакель, та випередивши чешку Карлу Штепанову.

Гудима ж здобув «бронзу». Його обійшли італієць Надір Колледані та австрієць Ґреґор Раґґл. Українець зумів вибороти місце на подіумі, менш ніж на пів хвилини випередивши досвідченого італійця Даніеле Брайдота. Для 19-річного Олександра це перша міжнародна медаль на дорослому рівні.

Обидва спортсмени після змагань подякували за «підтримку з усього світу» в «такий важкий період» для українців.

 

Маунтинбайк. Вртойба, Словенія. Крос-кантрі (еліт)

  • Жінки

Таня Жакель (Словенія) 01:22:56

Яна Беломоіна (Україна) 01:23:54

Карла Штепанова (Чехія) 01:26:55

 

  • Чоловіки

Надір Колледані (Італія) 01:20:30

Ґреґор Раґґл (Австрія) 01:20:55

Олександр Гудима (Україна) 01:21:09.

">http://

 

Беломоіна, як і багато інших українських спортсменів, виступала за усунення російських спортсменів від міжнародних змагань, та емоційно відреагувала на критику з боку колег із РФ за таку позицію.

«Нас називали братами, але якоїсь миті ви перетнули межу! Почали вбивати людей, наче в комп'ютерній грі! – написала тоді українка. – Якщо ваш президент Путін цінує вас і ваших спортсменів, він має зупинитися! Але як ми бачили впродовж багатьох днів, він просто вбивця! І йому байдуже на ваші й наші життя!

Це боляче... боляче, що в один момент ми стали ворогами одне для одного. Але! Це не Україна руйнує ваше мирне життя, це ваша влада нищить нашу батьківщину! Багато людей вмирає щодня, тому що наші люди роблять усе для того, щоб зупинити війну».

1 березня Міжнародний союз велосипедистів (UCI) заборонив будь-яку участь російських і білоруських спортсменів, а також команд із цих країн, у змаганнях.

Читати також: Волинський дзюдоїст виборов «срібло» на Кубку Європи


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як ліквідовують пожежу на нафтобазі у Луцьку. Відео
Наступна новина Російські окупанти завдали ракетного удару по нафтобазі на Рівненщині
Останні новини
Схожі новини