Верховна Рада не скасувала переведення годинників в Україні

Верховна Рада не скасувала переведення годинників в Україні

Верховна Рада провалила голосування у другому читанні та в цілому за законопроєкт, який скасовує в Україні перехід із літнього на зимовий час і навпаки. Україна мала лишитися на зимовому часі.

За проєкт закону №4201 проголосували 212 народних депутатів із 226 необхідних, повідомляє Громадське.

Пропозицію про направлення закону на доопрацювання комітетом та повторне друге читання підтримали 226 парламентарів.

Як розповів перший заступник спікера парламенту Руслан Стефанчук, який є автором закону, документ мав набути чинності наступного дня після опублікування у парламентській газеті «Голос України». Він сподівається, що закон встигнуть опублікувати там до 28 березня, коли Україна має перевести годинники на літній час.

Переведення годинників на літній час проводять для заощадження електроенергії. Планується, що у ніч з 27 на 28 березня українці переведуть час, перемістивши стрілки годинників на одну годину вперед. Таким чином, спати доведеться на годину менше.

Нагадаємо, на початку березня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт «Про обчислення часу в Україні», яким пропонується скасувати сезонне переведення годинників раз на пів року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Для в’їзду в Україну запровадять обов’язковий негативний ПЛР-тест
Наступна новина На Волині кіт покусав трьох дітей. Підозрюють, що він хворий на сказ
Останні новини
Схожі новини