Ветерану війни з Волині виповнилось 106 років. Він найстарший серед усіх колишніх фронтовиків

Ветерану війни з Волині виповнилось 106 років. Він найстарший серед усіх колишніх фронтовиків

У неділю, 2 лютого, в день визволення Луцька, відзначив своє 106-ліття учасник Другої світової війни Никанор Пристанець.

На Волині, а може, й у всій Україні, він найстарший серед усіх колишніх фронтовиків, - пише Голос України.

Никанор Іванович служив у гарматній обслузі 420-го гаубичного полку 28-ї стрілецької дивізії з липня 1944 року. Він був заряджаючим 122-міліметрової гармати. Бої в Прибалтиці, де він проходив бойове хрещення, тривали аж до травня 1945-го. Додому він повернувся вже в листопаді 1945 року. Разом із ним - і четверо його земляків-волинян, з якими служив в одній батареї. Давно їх уже немає серед нас. Тож берегти пам'ять про однополчан - теж одне із завдань колишнього фронтовика.

Живе Никанор Іванович у селі Тарасове Луцького району разом із дочкою Антоніною. До 2 листопада з ними був ще і зять ветерана, колишній голова Волинської обласної ради, а потім -- представник Президента в області Володимир Блаженчук. Тесть важко пережив смерть близької йому людини, подався здоров'ям. Але ще потрохи пересувається кімнатами, розмовляє з рідними.

Максим СОЛОНЕНКО

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині вирізали ясени і тополі вздовж дороги, яку проклали Радзивілли
Наступна новина Старий ринок і його ЛЮДИ. Репортаж
Останні новини
Схожі новини