Вибори в ОТГ на Волині: електорат підкуплюють... курчатами

Вибори в ОТГ на Волині: електорат підкуплюють... курчатами

Волиняни почали повідомляти про підкуп виборців на виборах до Торчинської ОТГ

Про виборче ноу-хау або як аграрна партія підкуповлює виборців курчатами та комбікормом розповіла у Facebook Олена Шулкова.

«Вибори в Торчинській ОТГ єдині на Волині, тому політичні сили та кандидати зійшлися на електоральному полі і намагаються здобути прихильність виборців різними способами. Вибори це безумовно змагальний процес та технології. Хтось поліграфією, хтось агітуванням від хати до хати, а хтось більш меркантильними способами, тобто прямим підкупом подарунками та коштами.

Очільник Аграрної партії Ігор Волошенюк на цих виборах придумав оригінальний спосіб здобуття електоральної підтримки – прямий підкуп виборців шляхом масової роздачі курчат жителям сіл Кошів, Садів, Горзвин та Білосток. Так у Кошові кожна третя родина отримала 15 курчат та кілограм комбікорму. Роздачу проводила особисто кандидат від Аграрної партії по цьому округу Трокун Валентина Віталіївна. У селі Садів таку роздачу здійснювала секретар сільської ради і водночас аграрний кандидат Лакодей Лідія Василівна.

Процес роздачі курчат по 15 в кожні руки і в нагрузку кілограм комбікорму, щоб курчата до виборів не подохли, проходив біля Садівської сільради. Курчат видавали лише людям вказаним у списку, який складався секретарем цієї сільради за одобрямса сільського голови Шендюха І.І. Всіх фанатів халявних «цюпят» чемно попросили підтримати аграрних кандидатів в депутати та Адамюка Олександра на посаду селищного голови.

У селі Горзвин та Білосток роздача проводилась по вулицях і всіх охочих отримати дармових циплят безпосередньо з буса. Зі слів людей на цій роздачі «запалився» сам обласний керівник Аграрної партії Ігор Волошенюк разом зі своїми кандидатами: Петрук Світланою та Рапчевською Валентиною. 

Вся «благодійна» роздача супроводжувалась виборчою агітацією: «голосувати за аграрників та Адамюка».

Окремо також жителі сіл Кошів, Садів, Горзвин та Білосток повідомляють, що на 8 Березня жінкам роздавали по 100 гривень і толерантно натякали про майбутні вибори в ОТГ і просили голосути за майбутніх кандидатів від Аграрної партії.

Відповідно до ст.160 КК України, така «благодійність» вважається прямим підкупом виборців і є кримінально караним діянням. Чим займаються правоохоронні органи і чому до цього часу жодних заходів реагування не вжито? - запитання залишається риторичним.

Розумію, що важко перевірити роздану ковбасу та тушонку, яку зїли, але курчат перевірити в селі не складає труднощів, так само як встановити осіб, які займались підкупом виборців. Все залежить від волі очільників в погонах і їх бажанні наводити порядок.

То ж допоки Волинська прокуратура та поліція будуть бездіяти, доти певні провладні політичні сили будуть тупо купувати виборців і здобувати собі владу!», – йдеться у дописі волинянки.

Фото – ілюстративне.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку байкер втрапив у ДТП
Наступна новина Лучан закликають підтримати на конкурсі екологічний проект аніматорів – «Планета Неяшок»
Останні новини
Схожі новини