Від чого найчастіше помирають волиняни

Від чого найчастіше помирають волиняни

У Волинській області з 2015 року більше людей помирає, аніж народжується.

Про це повідомили 24 червня під час пресконференції «Профіль громадського здоров’я як інструмент для підвищення рівня здоров’я населення Волині».

Основними причинами смертності є хвороби системи кровообігу – більше 67 %, злоякісні новоутворення – 11,3 %, зовнішні причини (травми, утоплення, суїциди тощо) – 5,6 %, хвороби органів травлення – 4,6 %.

"Серед захворювань травлення найпоширеніші - цирози, фібрози печінки, ураження підшлункової залози. Основна причина виникнення – зловживання алкоголем», - наголосив Сергій Новосад.

522 людини в області померли від ускладнень, спричинених гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Серед неінфекційних захворювань в області найвищим є показник рівня передчасної смертності населення віком 30 - 70 років від цукрового діабету - 9,5 на 100 тисяч населення, що значно перевищує загальнонаціональний показник. Значно вищий від загальнонаціонального також показник смертності від хвороб травлення у цій віковій категорії.

Показники захворюваності на інфекційні недуги є одними із найбільш позитивних в країні. Зокрема, втричі нижчим за загальнонаціональний є показник захворюваності на ВІЛ-інфекцію, вдвічі нижчим – показник захворюваності на поєднану інфекцію ВІЛ/туберкульоз, майже вдвічі нижчою - частка осіб із вперше встановленим діагнозом ВІЛ у віці 15-24 роки. Однак дещо вищою, ніж загалом в Україні є смертність населення від туберкульозу, а також статистично вищою, ніж в цілому по Україні, є захворюваність на гепатит С.

Щодо зовнішніх причин смертності (травми, падіння з висоти, суїциди і т.д.), то Волинська область посідає 2 місце в країні (поступаючись лише Запорізькій області) за смертністю населення від випадкових падінь. Вищим від загальнонаціонального є і показник загибелі в ДТП.

Читати також: Волиняни через спеку стали частіш викликати швидку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиняни через спеку стали частіш викликати швидку
Наступна новина Де можна відпочити на Волині? Перелік маловідомих озер. Частина 2
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні