Де можна відпочити на Волині? Перелік маловідомих озер. Частина 2

Де можна відпочити на Волині? Перелік маловідомих озер. Частина 2
Озеро Велике Згоранське

Спека триває. Волиняни активно шукають місця для відпочинку, але здебільшого вибір припадає на усім відомі Шацькі озера. Адже мало хто знає про інші мальовничі куточки Волині, де можна розслабитися разом з сім’єю, друзями і без натовпу туристів. Бо чи є щось краще, аніж спокійний відпочинок із близькими?

Тож «Перший» публікує другу частину переліку туристичних, але маловідомих волинських озер, який створив Тарас Божидарнік – за фахом викладач, але активний «фуд» та «тревел» блогер. На його сторінці у фейсбуці можна знайти безліч дописів про туризм на Волині та за її межами. Перша частина переліку туристичних озер – тут.

«На ці вихідні, маючи дві ночі в запасі, я зі своїми дівчатами ( доця та дружина) прийняли рішення зробити більше коло огляду озер Полісся. І нам це вдалося!)», – зазначає він.

Текст публікуємо без змін:

Згоранське Велике, Згоранське Мале, Горіхове

Озеро Велике Згоранське
 

Озеро Мале Згоранське

Озеро Горіхове

Ці три озера дуже поруч на Любомльщині. Кожне має свій колорит, радощі та особливості. До слова, про озеро Горіхове місцеві рибалки казали, що тут військові колись втопили справжній БТР.

Пісочне (Шацькі озера)

Озеро Пісочне (Шацькі озера)

Далі ми заїхали на Світязь та побачивши той "вулик" відправилися на завчасно заброньований номер санаторію "Лісова пісня", де чудове озеро Пісочне. Як виявилося, ми не прогадали! Вдалося заїхати у гарний номер з видом на водойму. З їдальні не харчувались –  відверто не прогадали. На жаль, ресторан ще не працює, його ніяк не запустять після минулорічного карантину, а дуже шкода. Я завчасно закупився необхідними продуктами. Варто зазначити, що в місцевих магазинах та на базарчику є достатньо всього для нормального побуту та харчування. Дану інформацію перевіряла особисто головний редактор "Першого", яку ми зустріли на пляжі "Лісової пісні»!

Перемут

На наступний день ми з дружиною, поки доця ще спала, прогулялись пішки до озера Перемут. Комарі та ґедзі нас там ледь не з'їли!

Озеро Перемут

Люцимер

Озеро Люцимер

Пісочне (село Любохини, Старовижівський район)

Озеро Пісочне (Любохини)

Шлях ліг далі на Стару Вижівку, де озер не менше, ніж на території бувшого Шацького району. Не минули стороною озеро Люцимер, що по розмірах четверте, після Світязя та Пулемецького і досить пристойне. Минувши кілька дрібних озер, сіл та річку Прип'ять, ми завітали на перевірене озеро Пісочне за селом Любохини. Трохи забагато людей, але водойма і ліс чудові!

Солинка

Озеро Солинка

Побачивши від когось у фейсбуці враження про візит на маловідоме озеро Солинка, ми не могли його оминути. Отже, гугл в поміч і за кілька кілометрів хащів та брудних доріг перед нами у всій красі зовсім нова водойма та емоції! Поласувавши чорницями та накупавшись вирушаємо далі.

Домашнє, Пісочне (село Буцинь, Старовижівський район), Серех, Велике

Озеро Велике

Озеро Серех

Озеро Домашнє

Перекусивши файно в поважних батьків дружини в хлібо - сольній Старій Вижівці, ми мандруємо далі по перевірених озерах. І що ви думаєте? Третє Пісочне за день! На цей раз, що за селом Буцинь. А нам все мало! Шлях ліг до села Сераховичі на озеро Серех. І завершили ми озерні мандри гарною водоймою з назвою Велике за селом Облапи на Ковельщині: з трьох сторін ліс, є одна приватна база відпочинку, вхід пологий та піщаний, вода тепла. Дружині та дітям там подобається, вже перевірено.

Гарного відпочинку!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Від чого найчастіше помирають волиняни
Наступна новина Коронавірус в Україні: що змінилося за добу
Останні новини
Схожі новини