«Від студентів ми чекаємо лише ініціативу», - голова Луцької райради про безкоштовні приміщення

«Від студентів ми чекаємо лише ініціативу», - голова Луцької райради про безкоштовні приміщення

Пропозиція Луцької районної ради для молоді щодо безкоштовного надання приміщень під бізнес-проекти набула широкого розголосу та зацікавленості. Вже вдруге за останні кілька днів волинське студентство ініціювало зустріч з головою райради Олександром Омельчуком.

Студенти Луцького національного технічного університету та Волинського національного університету ім. Лесі Українки, а також представники молодіжних організацій цікавилися переліком приміщень, які вже пустують і їх можна використовувати, – йдеться на сайті Луцькради.

Олександр Омельчук розповів, що такі приміщення є у Ківерцівській громаді,голова якої – Олександр Ковальчук готовий до співпраці з молоддю. Крім того, після 1 липня пустуючих будівель додасться.

«Згідно законодавства, там де менше 50 дітей, школа припиняє діяльність з 1 липня. За місяць часу після закриття школа вже може стояти без вікон і дверей, її розберуть на будматеріали. Щоб у Луцьку купити приміщення, треба орієнтовно 200 тисяч доларів. У студентів таких коштів немає. Ми ж даємо безкоштовно приміщення», - розповів Олександр Омельчук.

Він також зауважив, що ініціативу Луцької районної ради підтримують народні депутати Ігор Палиця, Вячеслав Рубльов та Волинська обласна рада.

«Ми показуємо усій Україні – беріть приклад з Волині, Луцької районної ради, як можна втримати молодь від виїзду за кордон. Від студентів ми чекаємо лише ініціативу. Вони – молоді, добре обізнані у комп’ютерних технологіях, активно користуються соцмережами, мають всі можливості, а ми даємо їм руку допомоги у вигляді безкоштовних приміщень для виробництва, сфери послуг тощо», - наголосив голова районної ради.

Остаточний перелік об’єктів Олександр Омельчук доручив сформувати начальнику відділу з питань освіти, науки, культури, молоді, спорту та медицини Луцької районної ради Віктору Білику.

«Закриття шкіл буде масовими, бо громади рахують кожну копійку і будуть проводити оптимізацію, що веде за собою закриття деяких малокомплектних шкіл. Відповідно з’являться приміщення, які треба буде використовувати, щоб вони не розвалились, а для молодих – це широке поле діяльності», - сказав Віктор Білик.

За його словами, приміром, школа І-ІІ ступенів, яка  розрахована на 200 і більше дітей, може вмістити до чотирьох різних виробництв.

Також голова Луцької районної ради запропонував студентам брати участь у роботі райради: відвідувати наради, їздити у відрядження, щоб зсередини розуміти, що таке місцеве самоврядування.

 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина McDonald's може відкритися у Луцьку вже цього року
Наступна новина Журналісти, співаки, депутати: кого будуть щепити залишками COVID-вакцини
Останні новини
Схожі новини