Віддав життя за Батьківщину: воїну з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Віддав життя за Батьківщину: воїну з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Просять присвоїти почесне звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних сил України Гаврилюку Дмитру Богдановичу 29.10.1999 р.н., уродженцю села Велицьк Волинської області.

Відповідну петицію на сайті президента 7 березня зареєструвала Оксана Таранович

В травні 2022 року Дмитро поповнив ряди добровольців ЗСУ. Записався у піхотинці, бо він добре знав, що піхота – це фундамент української армії, куди йдуть найсміливіші хлопці. Служив бойовим сержантом 1 механізованого відділення 3 механізованого взводу 2 механізованої роти 1 механізованого батальйону 14 ОМБР (в/ч А1008).

Разом із побратимами обороняв Донечину, Луганщину, Харківщину і місто Херсон.

«Ворог готувався до наступальної операції. Ситуація була надскладною він до останнього подиху гідно обороняв наші землі. Бійці 14 ОМБР щодня і щоночі стримували ворога на передовій. Із самого початку і до кінця Дмитро був на нульовій позиції. Побратими згадують його, як відважного воїна, людину із великою і відкритою душею, завжди був ініціативним. Любив життя», – йдеться у тексті петиції. 
 

Загинув 07.12.2022 року під час виконання бойового завдання поблизу Новоселівки Харківської області.

«Від командира їхнього батальйону ми дізналися, що це було героїчне протистояння проти цілої групи противника. Із надлюдською стійкістю і мужністю вони утримували свої позиції на фронті, усвідомлюючи, що на їх плечах лежить відповідальність за майбутнє всього українського народу. Всі вони ГЕРОЇ, які заслуговують найвищої вдячності. Дмитро із честю виконував обов'язки щодо захисту своєї держави був вірний присязі, українському народу та Україні. Він пожертвував собою заради перемоги у боротьбі за нашу свободу, – зазначила авторка петиції. 

Станом на 30 березня петиція набрала 900 голосів із 25000 необхідних. До кінця збору підписів залишилося 70 днів. Підтримати її можна за посиланням.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Студента з Волині на 7 років запроторили до в'язниці через п'яну ДТП із загиблими
Наступна новина У волинський музей передали військову форму генерала Залужного. ФОТО
Останні новини
Схожі новини