Відкриття Чемпіонату України з легкої атлетики у Луцьку: як це було. ФОТОРЕПОРТАЖ

Відкриття Чемпіонату України з легкої атлетики у Луцьку: як це було. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

У Луцьку на стадіоні «Авангард» проходить Чемпіонат України з легкої атлетики, який триватиме протягом чотирьох днів.

18-21 липня у змаганнях візьмуть участь 547 атлетів.

«Чотири країни: Вірменія, Грузія, Ізраїль, Молдова – теж прислали сюди своїх представників. Буде запекла боротьба, буде відбір на Чемпіонат Європи, який відбудеться з 7 по 12 серпня у Берліні.

Єдине, що хвилює, все таки Чемпіонат України – непересічна річ, але щось замало у нас глядачів.

Сподіваюсь, що ввечері на фіналах сюди «підтягнуться» не байдужі вболівальники. Також надіюсь, що наступного року на Чемпіонаті Європі лучани та волиняни підтримають захід своєю участю та емоціями», - виступив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

Учасники змагань 

 Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов та голова Волинської ОДА Олександр Савченко

«Звичайно, нині переповнює гордість, що нарешті легка атлетика і до нас «добігла». Ми віримо, що у наступному році дозволять провести Чемпіонат у нас в Луцьку. Волинська територія, княжа земля спонукає до перемог та нових рекордів», – зазначив голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

Зауважимо, що на змаганнях щодня розігруватимуть різноманітні подарунки від партнерів заходу. На території стадіону вже працюють спеціальні дитячі зони – віртуальна реальність, дитяча легка атлетика – де малеча безкоштовно може погратися, а забавляти найменших глядачів будуть аніматори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Луцьку розпочався Чемпіонат України з легкої атлетики. ФОТО. ВІДЕО

«У нас є ранкова програма, яка більш спокійна, та вечірня – насичена. Тож глядачам буде дуже цікаво, адже ввечері відбуваються фінали та нагородження. Спортсмени змагатимуться у штовханні ядра, метанні спису, стрибках в довжину, жердини, та у висоту, а ще будуть забіги на різні дистанції», - повідомив ведучий заходу Олександр Львовський.

У підсумку, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов висловив впевненість, що у 2019 році в Україні відбудеться Чемпіонат з багатоборства.

«До нас приїжджав президент Європейської атлетичної асоціації Свейн Хансен, який бачив цей стадіон, також відповідні гарантії ми надали від уряду. Тобто Європейська асоціація вже прийняла рішення. Завдання держави – зробити всі умови для проведення Чемпіонату, зараз ідуть розрахунки, скільки ми можемо потратити грошей», - повідомив Жданов.

За мить до урочистого відкриття…)
Ігор Жданов та Олександр Савченко 

Вітальне слово поважних гостей
Депутати Луцької міської ради Костянтин Петрочук та Андрій Авраменко 

Ігор Жданов 

Текст – Іванна СОЛОМАНЧУК (Перший)
Фото – Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Бурхливе життя найдрібніших жителів луцького парку. ФОТО
Наступна новина Підприємці луцького ринку «Шанс» відстоюють право працювати. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини