«Відновлення луцького аеропорту – це блакитна мрія, якою не треба пудрити мізки», - Богдан Шиба

«Відновлення луцького аеропорту – це блакитна мрія, якою не треба пудрити мізки», - Богдан Шиба
Аеропорт у селі Крупа Луцького району. Фото Ірини Кабанової для Opinion.ua

Колишній Луцький міський голова Богдан Шиба (2006-2010 роки) вважає, що відновлення аеропорту у селі Крупа, що біля Луцька, нереальне. Натомість, на його думку, лучанам варто подумати про будівництво кільцевої дороги.

Про це він розповів у коментарі «Першому».

Нагадаємо, днями до Луцька приїжджав мер Львова Андрій Садовий. В ефірі «Луцького радіо» він заявив, що без аеропорту розвиток Луцька неможливий.

«Він не вивчав луцьку логістику, якщо робить такі заяви. В Рівному аеропорт ледве дихає, а там логістика краща, ніж у нас», - натомість сказав Богдан Шиба.

«Колись вже розглядали варіант будівництва цивільного терміналу на базі військового аеродрому, що на Вишкові. Це було б принаймні дешевше, ніж відновлювати аеропорт у Крупі. А відновлювати чи будувати з нуля – це такі затрати, що за 100 років не окупляться. Можна фундамент залити і зробити довгобуд на 100 років, але це економічно не обґрунтовано», - розповів колишній міський голова.

Читати більше про занедбаний луцький аеропорт.

«Престиж міста треба в інший спосіб піднімати. Для Луцька важливіше збудувати кільцеву дорогу, щоб вантажний транспорт їхав транзитом, а не в’їжджав у Луцьк. Тоді б виник торговий шлях. Треба робити те, що реально, а аеропорт – це блакитна мрія, якою не потрібно запудрювати собі мізки», - сказав Богдан Шиба.

«Оскільки Андрій Садовий дозволяє собі закидати нездійсненні мрії Луцьку, то я б порекомендував львів’янам побудувати морський порт на річці Полтва. Це відразу б підвищило привабливість міста в 10 разів», - додав він.

Аеропорт у селі Крупа не працює з 90-х років. Так він виглядає зараз

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька готуються зустріти Юлію Тимошенко. ФОТО
Наступна новина У Луцьку проведуть ярмарку, щоб допомогти хлопчику, який бореться з лейкозом
Останні новини
Схожі новини