Відома основна версія пожежі на Старому ринку в Луцьку

Відома основна версія пожежі на Старому ринку в Луцьку

У ДСНС Волині розповіли, що стало причиною пожежі на Старому ринку в Луцьку. 

Про це пише ІА «Конкурент».

З моменту пожежі на Центральному ринку Луцька минуло трохи більш як 3 місяці. Існувало кілька версій виникнення пожежі: серед них – підпал та коротке замикання.

У ДСНС Волині кажуть, що за цей час провели багато експертиз і досліджень. Тож наразі схиляються більше до однієї з версій.

Як розповів начальник дослідно-випробувальної лабораторії ГУ ДСНС Волині Петро Поліщук, під час детального огляду встановили, що якихось несанкціонованих проникнень в будівлю не було.

«Було проведено детальний огляд даного місця. Було встановлено, що... в павільйоні були встановлені морозильні камери, виготовлені ще за часів СРСР. Також встановлено, що там було велике пожежне навантаження у вигляді паперових ящиків, там були присутні дерев'яні піддони, які були розміщені на підлозі, і решта матеріалів, які дуже легко займаються і горять», – розповів фахівець.

Окрім цього, зі слів Петра Поліщука, на місці виникнення пожежі виявили багато залишків тимчасової електромережі, тобто подовжувачів. Каже: їх було кілька штук в одному невеличкому приміщенні на території павільйону.

«Через дані подовжувачі були ввімкнені морозильні камери та інше обладнання. Під час огляду залишків електромережі були виявлені сліди, характерні для аварійних режимів роботи електромережі і короткому замиканню електроповодки», – додав він.

В поліції Волині зазначили, що вже є офіційний висновок пожежо-технічної експертизи з приводу причини виникнення пожежі.

«Досудове розслідування було розпочате за ч.2 ст. 270 КК України. Йдеться про порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило майнову шкоду в особливо великих розмірах», – розповіла речниця ГУНП у Волинській області Марина Балдич.

Тож вогонь, який знищив орієнтовно 400 метрів квадратних площі павільйону на Старому ринку, найімовірніше, спалахнув через коротке замикання електромережі.

Наразі слідчі не можуть підрахувати суму завданих збитків, адже павільйон не був застрахований.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У вихідні в Луцьку їздитиме менше маршруток
Наступна новина На Волині в останню дорогу провели молодого Героя Юрія Купиру. ФОТО
Останні новини
Схожі новини