«Лучани, вам є чим пишатися». Забужко та ще 4 відомі письменники напишуть про місто

«Лучани, вам є чим пишатися». Забужко та ще 4 відомі письменники напишуть про місто
На презентації літературної резиденції

П’ятеро відомих українських письменників – Оксана Забужко, Любко Дереш, Катерина Калитко, Мирослав Лаюк та Макс Кідрук – тиждень проживуть у Луцьку, щоб пізніше згадати про місто у своїх творах.

Літературну резиденцію «Місто натхнення» презентували під час пресконференції у п’ятницю, 14 травня.

Проєкт триватиме 5 тижнів – з 17 травня до 20 червня. Кожен з письменників проведе у місті 7 днів. Програми резидентів відрізняються, але у них будуть екскурсії, зустрічі, літературні вечори, автографсесії, а також час на творчість. Присвячений захід 150-річчю Лесі Українки. З цієї нагоди усім письменникам подарують 14 томів творів Лесі Українки, над виданням яких працювали у Волинському національному університеті імені Лесі Українки.

«Ми переконані, що Луцьк – це дуже цікава туристична дестинація. Це місто широких європейських контекстів, де вже є свої історії і можуть творитися нові. Саме на нові історії ми чекаємо від наших резидентів», – сказала літературна кураторка проєкту Ольга Ольхова.

«Місія луцької літературної резиденції – це популяризація міста. Ми це придумали, щоб до нас приїхали відомі письменники і розповіли Україні, світові про наше місто ще раз. Щоб презентували його як місто, куди цікаво приїжджати… Вірю, що для наших гостей Луцьк буде приємним відкриттям, і вони обов’язково отримають натхнення», – додала очільниця управління туризму та промоції Луцької міської ради Катерина Теліпська.

Катерина Теліпська та Ольга Ольхова

«Луцьк – це місто, в якому я народилась і прожила перші 7 років свого життя. У наступні приїзди, значно пізніше, мені було страшенно прикро, бо зовні була аура маленького провінційного містечка, з якимось там заводом – абсолютно совкова версія знеособлення і знецінення міста. А це місто, в якому свого часу відбувався З’їзд європейських монархів – Брюссель зразка 14-го століття. Місто, куди приїздиш і кажеш: «Вау», бо бачиш українську урбанну архітектуру і планування пізнього середньовіччя. Лучани, вам є чим пишатися», – сказала письменниця Оксана Забужко, яка взяла участь у заході онлайн.

Організацію резиденції ініціювало управління туризму та промоції міста Луцької міської ради спільно з творчою агенцією «Баляндраси» з Києва.

Партнери проєкту: програмна директорка Litosvita Світлана Привалова, менеджерка культурних індустрій Ірина Плехова, менеджерка книжкових проєктів Юлія Лактіонова, видавництво «Комора», а також партнер-меценат міжнародна рекрутингова компанія Jobian.

Медіапартнери проєкту – «Перший канал соціальних новин», а також телебачення «Суспільне», газета «День», найбільший в Україні інтернет-магазин книг, подарунків і дитячих товарів Yakaboo та видавництво «Поліграфія від А до Я», яке, власне, й підготувало для кожного резидента у подарунок 14-томник Лесі Українки.

Нардеп Ірина Констанкевич та заступниця луцького мера Ірина Чебелюк

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вшанували пам'ять жертв політичних репресій
Наступна новина Луцька дитяча залізниця відстоює себе. Влаштують флешмоб-мітинг
Останні новини
Схожі новини