Оксана Забужко та Макс Кідрук приїдуть до Луцька, щоб написати про нього у своїх творах

Оксана Забужко та Макс Кідрук приїдуть до Луцька, щоб написати про нього у своїх творах

У Луцьку відбудеться перша літературна резиденція «Місто натхнення», яка триватиме 5 тижнів – з 17 травня до 20 червня 2021 року.

Захід ініціювали управління туризму та промоції міста Луцької міської ради спільно з творчою агенцією «Баляндраси» з міста Києва. Він приурочений 150-й річниці від дня народження Лесі Українки, повідомили у Луцькій міській раді.

Першими резидентами стануть топові українські письменники: Оксана Забужко, Катерина Калитко, Мирослав Лаюк, Макс Кідрук, Любко Дереш.

Метою резиденції є популяризація Луцька та його міських просторів  як мистецького осередку, а також міста європейського культурного контексту.

Результатом першої резиденції стане збірка творів (оповідань, есе, новел), створених резидентами в межах резиденції та під її впливом.

«Твори, в яких Луцьк є місцем подій, героєм чи містом персонажів, покликані популяризувати місто в українському та європейському мистецьких контекстах та з метою промоції міста як привабливої туристичної дестинації», – розповіли у міськраді.

Партнери проєкту: програмна директорка Litosvita Світлана Привалова, менеджерка культурних індустрій Ірина Плехова, менеджерка книжкових проєктів Юлія Лактіонова, видавництво «Комора», а також партнер-меценат міжнародна рекрутингова компанія Jobian.

Медіапартнери проєкту – «Перший канал соціальних новин»,  а також телебачення «Суспільне» та газета «День».

Читати також: Четверо лучанок стали фіналістками Міжнародного літературного конкурсу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька міськрада вимагає створити центри післяковідної реабілітації
Наступна новина Як зміниться графік роботи луцького ЦНАПу на травневі свята
Останні новини
Схожі новини