Відомий журналіст Макс Левін був розстріляний російськими окупантами. Його стратили

Відомий журналіст Макс Левін був розстріляний російськими окупантами. Його стратили

Ексклюзивне розслідування RSF щодо смерті Макса Левіна свідчить, що українського журналіста та фоторепортера стратили російські військові після допитів та тортур.

Про це свідчить опублікований сьогодні звіт під назвою «Як російські війська стратили українського журналіста Макса Левіна». На основі інформації та доказів, які вони зібрали, слідчі RSF змогли відновити те, що сталося.

У звіті міститься інформація та докази, які вказують на те, що Левіна та його друга стратили російські солдати в лісу під Києвом 13 березня, можливо, після допитів і навіть тортур. Саме в лісі поблизу села Мощун 1 квітня знайшли тіла Левіна та його друга, солдата Олексія Чернишова. Двоє чоловіків були вбиті 13 березня.

Читайте також: На Київщині російські солдати вбили волинянина: розповіли подробиці

У звіті наголошують, що 10 березня Левін втратив свій безпілотник у лісі поблизу Мощуна, намагаючись отримати кадри військового вторгнення Росії в цей район. Коли через три дні він повернувся до цих лісів, росіяни вже займали частину лісу. Місцевість була ворожа, але Левін був сповнений рішучості за будь-яку ціну повернути свій безпілотник, тому що він був переконаний, що останні знімки, які він зробив, дуже важливі. Йому це не вдалося.

У супроводі співробітників сил безпеки RSF вдалося визначити місце злочину. Обвуглений Форд Маверік Левіна все ще був там. На місці події RSF знайшли кілька куль, а також документи, що посвідчують особу Чернишова, військовослужбовця, який перебував з Левіним, і встановив 14 кульових влучень у його автомобілі. Кілька предметів із можливими слідами ДНК, які свідчать про присутність російських солдатів дуже близько від місця вбивства Левіна та Чернишова, також були ідентифіковані RSF, і деякі з них були вилучені. На останньому етапі пошуку, ініційованого RSF, металошукачі виявили кулю, яка, ймовірно, влучила Левіна.

«У попередніх висновках звіту RSF описана інформація, фотографії, свідчення та речові докази, отримані в ході розслідування. RSF не зміг відповісти на всі питання, яких на даному етапі ще багато, але на основі всіх цих елементів розробив дві гіпотези. Детально описані у звіті, ці два сценарії пропонують можливі шляхи реконструкції послідовності подій і встановлення того, що саме сталося. Сподіваємося, що одного дня вони приведуть до встановлення осіб, які вчинили це подвійне вбивство», – наголошують на сайті. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Луганщині загинув ще один волинський боєць Мирослав Поліщук. Завтра його поховають
Наступна новина На Волині водійка врізалася у припарковану вантажівку
Останні новини
Схожі новини