Борисові Ревенку – 84. Що згадують про волинського режисера його колеги

Борисові Ревенку – 84. Що згадують про волинського режисера його колеги

Колеги і друзі поділилися спогадами про волинського режисера-аматора Бориса Ревенка, якому 25 квітня 2021-го виповнилося б 84 роки.

Спілкувалися із ними журналісти Суспільного.

Режисер і друг Віталій Герасимлюк розповів:

«Борис Ревенко родом із Черкащини. Він душею прикипів до поліського краю і десятки років фільмував обряди та мистецькі події, життя людей у Луцьку та області, організував майже три десятки конкурсів аматорських кінофільмів, створив понад 300 кінофільмів. У Луцьку була народна аматорська кіностудія «Волинь» – школа для фото- і кінолюбителів. З приходом Ревенка вона ожила», – стверджує Віталій Герасимлюк.

А от кіноаматорка Світлана Зозуля, яка товаришувала із Борисом Ревенком 12 років, розказала, що митець полюбляв активне життя.

«Він любив рух і не любив сидіти на місці», – сказала вона.

Учень Бориса Ревенка, телеоператор Павло Лісівненко зауважує, що його наставник створював не лише аматорські фільми, а й був організатором зйомок. Також додає, що його вчитель – дипломатичний.

«Борис Павлович був хорошим наставником. Наприкінці його життя знайшлися люди, які почали писати кляузи. Ніби хотіли забрати приміщення кіностудії. Борис Павлович не йшов на конфлікт, але дуже сильно переживав із цього приводу», – поділився згадками телеоператор.

Режисер Олександр Савчук, який нині опікується кіностудією «Волинь» розповів, що з 2005-го року у приміщенні відімкнули опалення. У 2017-му кіностудію обікрали. Викрали експонати, створеного на громадських засадах, Музею волинського кінематографу та фотомистецтва, раритетні речі Олени Левчанівської. Вони зникли безслідно. 

Чоловік каже, що зробив ремонт у кіностудії, однак намагається зберегти атмосферу та пам'ять про Бориса Ревенка.

 «У якийсь момент я зрозумів, що все потрібно максимально зберегти таким, як воно є. І тому, все тут так, як це було скомпонувано Борисом Павловичем», – сказав він.

Не стало Бориса Ревенка у червні 2015-ого.

​​​​​​Читайте також: З'явився онлайн-довідник українських фільмів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку безкоштовно харчуватимуть медиків, які лікують хворих на коронавірус
Наступна новина Навряд чи на Великдень фонтан у центрі Луцька працюватиме, – директор водоканалу
Останні новини
Схожі новини